Един от водещите рефери в България Ивайло Стоянов е категоричен,

...
Един от водещите рефери в България Ивайло Стоянов е категоричен,
Коментари Харесай

Ивайло Стоянов: Ако има доказателство за корупция към реферите, виновите да влязат в затвора

Един от водещите рефери в България Ивайло Стоянов е безапелационен, че в случай че има доказателства за корупция против негови сътрудници, виновниците би трябвало да влязат в пандиза. Той съобщи това пред медиите след срещата на всички съдии с новия началник на Съдийската комисия Костадин Стоичков, който привика реферите в Бояна.

" Причината за срещата са тези лъжи, които излязоха в медийното пространство, че надали не всички съдии сме корумпирани, взимали сме пари. Всички сме срещу това нещо и ще излезем с публична декларация, защото никой няма право да упреква който и да било без да има действителни доказателства. Тези обвинявания ни пристигнаха, като гръм от ясно небе. Това е нещо, което беше пуснато, с цел да се въздейства на БФС и абсурда с расизма. Така проблемите бяха преместени от болната на хубавичко глава. Според мен последния полусезон всичко от съдийско естество е наред. Спрямо мен не е имало напън. Ако това се е случвало с някой от сътрудниците той би трябвало да си каже. Върху мен не е имало напън. Шефовете на съдиите се сменят много чест - това е една от рисковите специалности в нашата страна. Надяваме се, че нищо няма да се промени. В последна сметка съдиите сме същите. Ще се опитаме да си вършим работата.

Грешки ще има постоянно, това е вън от подозрение. Трябва да свирим това, което виждаме. Всеки си има глава на раменете и носи своята отговорност. Аз персонално за себе си мога да кажа, че постоянно изсвирвам, което виждам. Всички сътрудници желаеме да пуснем тази декларация, защото не може да ни упрекват, в случай че има доказателства против някои съдии да ги посочат и те да си носят отговорността - в случай че би трябвало и в пандиза да влязат. Това нещо би трябвало да се почисти веднъж вечно ", безапелационен е Стоянов.

" Не е имало разпит към мен от ГДБОП по тази тематика. Президентите да си разрешат нещата сред тях, към нас няма напън, като допускам, че няма и да има. Лично за мен не е вярно махането на Йордан Сталев, само че не е моя работа да разясня. На срещата имаше човек от комисията против корупцията, който сподели статистика, че с доста огромен % са намалели сигналите от УЕФА за уредени мачове. Надявам се, че ВАР ще бъде въведен у нас. Виждате, че Кабаков свири Шампионска лига, а в този момент е на международно състезание. Липсата на ВАР в България е проблем за мен и останалите интернационалните съдии, защото УЕФА не ни дава мачове от топ равнище. Аз да вземем за пример мога да изсвирвам единствено групова фаза на Лига Европа, а ШЛ не мога. Не знам, какъв брой е потребен ВАР, защото не съм минал ВАР курса.

Новият началник желае това, което са желали и останалите преди него. Да бъдем справедливи и да свирим това, което виждаме.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР