Един от водещите португалски медийни конгломерати съобщи в четвъртък, че

...
Един от водещите португалски медийни конгломерати съобщи в четвъртък, че
Коментари Харесай

Хакери удариха една от най-големите медийни групи в Португалия

Един от водещите португалски медийни конгломерати заяви в четвъртък, че група, наричаща себе си " Lapsus$ ", е хакнала онлайн услугите му, като е свалила някои от най-популярните му уеб сайтове. Това съобщи Асошиейтед Прес.

Според медийната компания Grupo Impresa офанзивата е имала за цел да наруши услугите ѝ и да изпрати подправени новинарски известия до клиентите, в това число едно, което гласи: " Breaking: Президентът е отхвърлен и упрекнат в ликвидиране. Lapsus$ е новият президент на Португалия. "

В изказването на компанията се споделя, че хакерите не са поискали никакво заплащане.

Те са получили достъп до акаунта на компанията в Amazon Web Services и са изпратили имейли и текстови известия до клиентите. Получили са достъп до част от информацията за клиентите, само че няма данни да са се сдобили с пароли или данни за кредитни карти.

Атаката е осъществена на 2 януари, се споделя в изказването. По-късно същия ден компанията възвърне контрола върху облачните си услуги, макар че в четвъртък два от главните ѝ уеб страници - принадлежащи на водещия седмичен вестник Expresso и телевизионните канали, ръководени от нейния ефирен оператор S.I.C. - към момента използваха краткотрайни уеб сайтове.

Инцидентът се проверява от португалската полиция и Националния център за киберсигурност на страната.
 Кибер офанзива удари израелски медии
Кибер офанзива удари израелски медии

Следите водят към проирански хакери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР