Един от водещите планински бегачи Стефан Мустафа ще опита да

...
Един от водещите планински бегачи Стефан Мустафа ще опита да
Коментари Харесай

Шабан Мустафа се прицели в рекорда си за скоростно изкачване на Витоша

Един от водещите планински бегачи Стефан Мустафа ще опита да усъвършенства върха за скоростно нанагорнище на Витоша. Целта му е да слезе под 1.36:45 ч. при изминаването на дистанцията от центъра на София до Черни връх.

Бягането е част от спортния празник, който се провежда в неделя. Очакванията на уредниците са да се съберат към 2000 фенове.

В 9.00 ч. ще стартира обичайното планинско тичане " Витоша рън – от НДК до Черни връх ". Преди това ще потеглят два пешеходни похода до Черни връх: в 7.00 от Златни мостове през х. " Кумата " и в 8.00 ч. от Железница.

Тържествата по отбелязването на 124-ата годишнина на туристическото придвижване в България стартират в петък в 17.00 часа с поднасяне цветя на морената пред Народния спектакъл " Иван Вазов ", откъдето през 1895 година Алеко Константинов е повел към 300 души към Черни връх, се споделя в информацията. В събота от 20.00 часа е планувана Алекова вечер на хижа " Алеко ". В неделя на върха ще е Националният туристически събор.

За бягането от НДК до Черни връх, чието трасе е към 18 км и е със 1734 м обща позитивна денивелация, досега са се записали над 290 участници. Мустафа държи върха, който сложи през 2011 година От тогава е и върхът при дамите - 1.54:30 ч. на Милка Михайлова.

Освен Мустафа измежду записалите се са и други водещи бегачи - първенецът от 2015 година Димитър Михаилов, както и Бойко Златанов – победител в първото тичане през 2007 година, както и през 2012 година

Програмата на Черни връх за неделя
12.00 ч. – Поднасяне цветя пред барелефа на Алеко Константинов на Черни връх от участниците в туристическия събор
12.15 ч. – Откриване на празника и приветствия от посетители
12.30 ч. – Награждаване на призьорите
13.00 ч. - Концертна стратегия
14.00 ч. – Теглене на томболата за участниците в Националното придвижване " Покорител на десетте планински първенци "
15.00 часа – Концерт на хор " Планинарска ария – Филип Аврамов " и МВГ " Вежен " - Тетевен, на хижа " Планинарска ария "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР