Един от водещите британски икономисти казва, че китайските потребители ще

...
Един от водещите британски икономисти казва, че китайските потребители ще
Коментари Харесай

Експерт: Китайските потребители ще задвижват глобалния растеж в бъдеще

Един от водещите английски икономисти споделя, че китайските консуматори ще бъдат движещата мощ на бъдещия световен стопански растеж, осведоми Радио " Китай ".

Джим О`Нийл, ръководител на интернационалния мозъчен концерн Chatham House и някогашен основен икономист към „ Голдман Сакс ", направи коментара в тирада на Китайско-британски стопански и търговски конгрес в Лондон.

„ Ако Китай продължи с 8% растеж на номиналния Брутният вътрешен продукт, който съгласно мен е 5% действителен Брутният вътрешен продукт, както и 3% инфлация, и в случай че китайските консуматори станат 50% от тази сума, смяната от идната година до идващото десетилетие ще е някъде сред 11 и 12 трилиона $, което еднакво на основаването на още един Китай ", проучва икономистът.

Според О`Нийл започнатата преди шест години самодейност „ Един пояс, веднъж " ще изиграе голяма роля за световната търговия, която е измъчвана в последно време от засилващ се протекционизъм и унилатерализъм.

„ Ако самодейността бъде приложена групово, тя може да трансформира модела на търговията в Азия, изключително сред Китай и Индия, двете най-големи страни в БРИКС ", добавя той.

О`Нийл сподели още, че актуалният търговски спор със Съединени американски щати не е най-важното предизвикателство пред страната. За да продължи Китай триумфа си, той би трябвало да обърне внимание на застаряващото население, което е основен фактор за забавянето на икономическия растеж, както и да се оправи с проблемите свързани с околната среда и контрола на популацията в градските региони. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР