Един от вариантите за продължаване на сухопътната транзитна линия на

...
Един от вариантите за продължаване на сухопътната транзитна линия на
Коментари Харесай

Путин: Турски поток през България с гаранции от Брюксел

Един от разновидностите за продължение на сухопътната директна линия на газопровода „ Турски поток “ е по маршрута България-Сърбия-Унгария до газохранилището в австрийския Баумгартен. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в обстойно изявление за сръбските вестници „ Политика “ и „ Вечерни вести “ в навечерието на визитата си в Белград. Текстът на изявлението е оповестен на формалния уебсайт на Кремъл, написа standartnews.com.

„ Брюксел би трябвало да даде гаранции на заинтригуваните от съветския газ страни от Евросъюза, че негово политическо решение няма да провали проектите за продължение на „ Турски поток “, акцентира президентът Путин.

Той споделя още, че почита курса на Сърбия към участие в Европейския съюз и не се стреми да слага Белград пред неестествен избор. Същевременно дефинира доминирането на Съединените щати и Запада на Балканите като дестабилизиращ фактор в района. „ Още през 1999г. силите на НАТО, без глобата на Организация на обединените нации, в продължение на два месеца и половина бомбардираха Югославия, откъсвайки принудително от нея Косово.

„ А през 2008 година Вашингтон и неговите съдружници поддържаха нелегитимното прокламиране на косовската самостоятелност “, показва съветският президент.

По думите му, Русия осъзнава сложността на Балканите и ги преглежда като пространство за градивно съдействие. „ И през днешния ден Русия има тук доста другари, измежду които изключително място заема стратегическият сътрудник Сърбия “, споделя в умозаключение Владимир Путин.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР