Един от важните индикатори на доброто здравословно състояние е емоционалното

Един от важните индикатори на доброто здравословно състояние е емоционалното ...

5 знака, че емоционалното ви здраве е прекрасно.


Един от важните индикатори на доброто здравословно състояние е емоционалното здраве. То не зависи само от външния вид, материалното благополучие, семейното щастие. Емоционалното здраве се влияе от нашия вътрешен свят, усещането за обща удовлетвореност от живота, приятните преживявания и емоции. Ако понякога изпадате в мрачни настроения и се чувствате сякаш сте „в дупка“, това е съвсем нормално и се случва на всеки човек. Но знаците какво е състоянието на вашето емоционално здраве са много повече от моментното настроение. Вижте някои от тях и преценете кои са валидни и за вас.

Държите се добре с околните

Емоционалното и ментално здраве е свързано с доброто отношение към самите вас, това е ключов момент. Но освен поведението ви спрямо вас, от значение е как се държите с другите около вас. Когато сте в добро емоционално здраве, вие с лекота се отнасяте добре с другите, позитивни сте, усмихнати и това говори за отлично настроение.

Прощавате и поправяте връзките си

Когато дълго време не можем да простим за някоя обида или болезнена постъпка спрямо нас, това се отразява негативно и на емоционалното ни здраве. Ако обаче вие съумявате да простите на хората в живота си и продължавате напред, поправяйки връзките си с тях, това е знак, че емоционално сте стабилни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg