Един от тримата полицаи от Минеаполис, които са наблюдавали как

...
Един от тримата полицаи от Минеаполис, които са наблюдавали как
Коментари Харесай

Бивш полицай се призна за виновен в съучастие в убийството на Джордж Флойд

Един от тримата служители на реда от Минеаполис, които са следили по какъв начин сътрудника им Дерек Човин убива Джордж Флойд, като коленичи на врата му, се призна за отговорен за съучастничество в непредумишлено ликвидиране по делото от 2020 година, което провокира вълна от митинги против расовата неправда.

Човин, бял жител на Съединени американски щати, беше наказан на 22 години и половина затвор предходната година след присъдата си по обвиняване в убийството на Флойд - негър мъж, обвинен в подаване на подправена банкнота, съобщи " Ройтерс ".

С признаването на виновността в сряда някогашният към този момент офицер Томас Лейн избегна идния правосъден развой по по-сериозното обвиняване в съучастничество в ликвидиране втора степен. Той се съгласи на присъда от три години затвор, заяви вестник Minneapolis Star Tribune. Предстои да бъде планувано чуване за изговаряне на присъдата.

Другите двама някогашни служители на реда, взели участие в ареста на Джордж Флойд, Ту Тао и Джей Александър Куенг, би трябвало да бъдат изправени пред съда през юни по двете щатски обвинявания, съгласно онлайн регистрите на съда на окръг Хенепин.

" Признанието му, че е направил нещо неправилно, е значима стъпка към излекуването на раните на семейство Флойд, на нашата общественост и на нацията ", се споделя в изказване на основния прокурор на Минесота Кийт Елисън.

През февруари Лейн, Тао и Куенг бяха наказани по федерални обвинявания, че са лишили Флойд от гражданските му права, като не са му оказали помощ, когато той е посочил признаци на страдалчество, до момента в който е бил притиснат под коляното на Човин в продължение на повече от 9 минути, написа БГНЕС.

Човин се призна за отговорен пред федералния съд по обвиняванията, че е нарушил гражданските права на Флойд. Убийството на Флойд провокира митинги в градове по целия свят против полицейската грубост и расизма.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР