Един от треньорите на ЦСКА Димитър Пенев не скри, че

...
Един от треньорите на ЦСКА Димитър Пенев не скри, че
Коментари Харесай

Пенев: Ако всички бъдем учени, кой ще бъде директорът?

Един от треньорите на ЦСКА Димитър Пенев не скри, че се радва за провеждането на шампионата „ Албена Къп “ (13-16 юни). Той разяснява, че е хубаво в конкуренцията да се включат млади играчи, констатирайки с горест, че към този момент няма училищен и студентски шампионати, както преди години. Пенев регистрира, че сега повече се натъртва на образованието, и запита „ в случай че всички бъдат учени, кой ще бъде шефът “.

„ За шампионата Албена Къп е значимо, че има интерес от феновете на футбола. Много пъти съм бил на шампионати там, прекрасен курорт. Близо е до Добрич и до Варна. Дай Боже и младите да се включат. Напоследък няма шампионати нито в учебно заведение, нито в университета. Трябва единствено да учим. Всички, в случай че бъдем учени, кой ще бъде шефът? “, стартира Пенев.

„ Съвети не се дават. Когато имаме диалози, имаме точни приказки. Когато един треньор е достигнал това равнище, ум не би трябвало да се дава. От доста акъли към този момент 20 години, блокирахме. Не ни вървят доста. Функциите ще са това, което публикувате в пресата. Целите са такива, каквото са от десетки години – първо място, шампионати. Важното е изпълнителите на терена да усещат старите завещания, по-бързо да се приспособят, да знаят къде играят. Това не важи единствено за ЦСКА, а за останалите тимове – Локомотив, Славия, Левски, Ботев. Самите реализатори би трябвало да знаят кой състав и кой тим бранят, какви са задачите “.

„ Между нас в треньорския щаб си остава дали Добри Митов се съветва с мен “.

Запитан за националния тим, който стартира евроквалификациите против Чехия на 7 юни, Пенев изясни:

„ От сърце искам триумф на Краси Балъков в националния. Той бе добър футболист, сподели, че може да работи добре и като треньор. Желая му шанс и триумф. Ние сме членове на Европа, тъй че би трябвало да сме равни с Чехия “.

Колкото до въпроса с новия стадион на ЦСКА, Пенев изясни:

„ Това, което е нужно и подадено от клуба, работи се. Има подготвеност. Виждам има материали и в пресата. Все още нямам последното решение от Спортното министерство и страната, като има повече информация ще разясняваме “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР