Един от тарторите на кървавата банда за отвличания Наглите“ –

...
Един от тарторите на кървавата банда за отвличания Наглите“ –
Коментари Харесай

С парите от откупите Йожи от Наглите се нанесе в нов апартамент за 800 бона

Един от тарторите на кървавата тайфа за отвличания „ Наглите “ – Ивайло Евтимов – Йожи, неотдавна е станал мъжки баща. Запознати издават, че края на октомври м.г., брачната половинка на свирепия разбойник Таня, го е дарила с първороден наследник, носещ името Емил.

 

Припомняме, че 51-годишният престъпник има и щерка, която е в тийнейджърска възраст и за нея се грижат брачната половинка и брат му Емил, до момента в който насилникът излежаваше в пандиза присъдата си за серия отвличания на богаташи за заплащане на откуп. Поради тази причина новороденият му наследник е кръстен на брат му.

 

Тарторът на „ Наглите “ отглежда бебето в необятен първокласен апартамент в новопостроена жилищна кооперация в софийския квартал „ Витоша “, който е бил платен напролет на 2023 година за сумата от съвсем 800 000 лв., издават осведомени от ъндърграунда.

 

По документи жилището се водело благосъстоятелност на непосредствен родственик на Йожи, само че импровизирано се твърди, че парцелът е платен с част от парите от откупите, които „ Наглите “ прибраха от околните на отвлечените от тях 13 родни милионери в интервала 2007 - 2009 година Според данни от похитените общата сума, събрана от бандата за отвличания, е 6,2 милиона лв., само че се твърди, че „ Наглите “ са взели общо над 10 млн. лева от кървавия бизнес с отвличания. Милионите от откупите по този начин и не бяха открити при разбиването на най-бруталната тайфа, работила в България от 1989 година насам.

 

Сред жертвите са предприемачите “ Киро Киров, Ангел Бончев и брачната половинка му Камелия, ексмитничарят Георги Георгиев – Пурата, Боби Мекото, Вилхелм Краус, невръстният по това време Джорджо Марков, синът на правешкия предприемач Румен Гунински. По време на плен някои от пленниците останаха без уши и пръсти, с цел да бъдат уверени околните им по-бързо да дадат парите. Твърди се, че главорезът с ножицата и клещите е бил точно Йожи.

 

През 2013 година Ивайло Евтимов и останалите от „ Наглите “ се снабдиха с ефикасни неоправдателни присъди, като Йожи получи по 18 години затвор за всяко от 13-те похищения, които бяха акумулирани в обща присъда. Рецидивистът стана първият от „ Наглите “, който беше освободен предварително от пандиза. В края на септември 2020 година съдиите от Софийския апелативен съд Николай Джурковски, Александър Желязков и Емилия Колева постановиха главореза да излезе предварително от пандиза, спестявайки му съвсем 3 години от дадената му присъда. Сметките демонстрираха, че Йожи е лежал 15 месеца за всяко отвличано, в което е играл съществена роля.

 

След като напусна пандиза, Йожи мина за малко в конспиративност. Тогава мнозина допуснаха, че един от тарторите на „ Наглите “ се е изнесъл от столицата, с цел да избегне възмездие, защото слуховете в  ъндърграунда гласяха, че част от жертвите на бандата за отвличания са го „ поръчали “. Йожи обаче се завърна към дейния живот преди към година, а хора от подземния свят свидетелстват, че бандитът постоянно е засичан със фамилията си в скъпарски заведения за хранене и питейни заведения. Дали пък бандитът не дебне нови свои жертви под прикритието на любящ брачен партньор и „ късен “ баща?

 

В досието на Йожи, с изключение на серия от отвличания на богаташи, попадат и куп въоръжени грабежи. Още през 1993 година той е арестуван като част от тайфа, правила грабежи над тираджии и богати чужденци на автомагистрала „ Тракия “. През 2002 г Йожи отмъква чанта със злато и бижута на стойност над 165 000 лева при въоръжен обир над бизнесдама взаимно с Валентин Михайлов – Ихтиманския, който години по-късно ще стане предпазен очевидец против „ Наглите “. Гангстерската мълва приписва на Ивайло Евтимов ефективно присъединяване в още най-малко дузина въоръжени кражби взаимно с групата на пернишкия необут на автомафията Валентин Кирилов – Пуйката. До този миг обаче двамата само че са били съпроцесници по нито едно правосъдно дело.

 

„ Такива отрепки като Йожи няма по какъв начин да си вадят хляба почтено! Със сигурност се занимава още веднъж с незаконни каузи. „ Наглите “ почерниха живота ми, както и този на още най-малко 12 фамилии, а най-после се оказа, че сякаш са похарчили парите и че нямат нищо на свое име. Сега тези отпадъци живеят като царе на независимост – е, не сме правова страна ", възмущава се един от пленниците на „ Наглите ”, поискал да остане неизвестен.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР