Един от стълбовете на цивилизацията е системата за правосъдие. Във

...
Един от стълбовете на цивилизацията е системата за правосъдие. Във
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Всеки преход има нужда от герой, България не ус...

" Един от стълбовете на цивилизацията е системата за правораздаване. Във всеки сполучлив преход има потребност от смели герои, които да изпълнят със наличие структурите на правораздаването ", съобщи министър председателят Денков, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Той акцентира, че въпреки всичко България е постигнала избран прогрес по тематиката с върховенството на закона. 

 

На събитието участват още министърът на правораздаването Атанас Славов, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, представители на българския офис на европрокуратурата, определеният за кмет на София Васил Терзиев и други.

 

" През последната година, под напън извън, с ясното осъзнаване, че повече не може по този начин, България прави забележителни промени във връзка с законите, структурите, които би трябвало да се борят с корупцията, както и структурите, които би трябвало да ни създадат модерна и развита европейска страна. Ние към момента търсим своите герои, които да поведат тези структури и да кажат: " Повече не може по този начин ". За това е доста скъпо, че още веднъж Лаура Кьовеши е в България. Първо, с цел да ни въодушеви за това, че би трябвало да продължаваме да работим в тази посока. Второ, с цел да показа своя опит в това по какъв начин може да бъдем доста по-ефективни. Трето, да обсъдим още веднъж, дружно с вицепремиера Габриел по-късно през днешния ден, какво може да създадем, с цел да работим още по-ефективно ", уточни Денков в своето изявление. 

 

Той увери, че напредъкът на България във връзка с измененията в законодателството е координиран с най-високите европейски стандарти. 

 

" Ние сме към момента в средата на този развой, предстоят значими гласувания през идващите пет-шест седмици. Надявам се, че Народното събрание ще е на висотата, на която всички чакаме ", сподели Денков. 

 

" Ако успеем, ще отидем в напълно друга орбита на европейското си развиване. Правителството ще работи за това ", сподели в умозаключение министър-председателят. 

 

По-късно Николай Денков следва да се срещне с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, като в диалога ще взе участие също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. След края на срещата са планувани изказвания за представителите на медиите, с цел да бъдат систематизирани резултатите от нея. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР