Един от спрените реактори на Запорожката атомна станция е включен

...
Един от спрените реактори на Запорожката атомна станция е включен
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ отново подава ток към електрическата мрежа frognews.bg

Един от спрените реактори на Запорожката атомна станция е включен към електропреносната мрежа, оповестиха през днешния ден от украинския оператор " Енергоатом " и увериха, че няма проблем с работата на оборудването и системите за сигурност.

 

Първото в историята цялостно изключване на най-голямата АЕЦ в Европа от енергийната мрежа се дължи на развалени делекопроводи. То още веднъж провокира световна угриженост от нуклеарен случай и следващите обвинявания сред Москва и Киев, продължаващи седмици наред с главен въпрос кой нападна региона на станцията, завладяна от съветските войски след нашествието.

 

Днес още веднъж е имало обстрел - снаряди са попаднали в региона на хранилището за радиоактивни изотопи, твърди съветската страна, представена от БНР.

 

Администрацията на Енергодар оповестява, че в региона на атомната станция обстановката е сериозна и жителите на града са подписали намерено писмо до управлението на Международната организация за атомна сила да принуди Киев да приключи ударите.

 

От своя страна президентът Володимир Зеленски прикани интернационалните организации да принудят съветските военни да изоставен територията на Запорожката АЕЦ. Вашингтон настоя Русия да одобри въвеждане на демилитаризирана зона към обекта.

 

Следващата седмица там е планувана задача на Международната организация за атомна сила.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР