Един от собствениците на асансьорния завод Изамет“ Явор Златанов на

...
Един от собствениците на асансьорния завод Изамет“ Явор Златанов на
Коментари Харесай

Сотир Цацаров ще съди Антикорупционния фонд заради твърдение, че телевизионна водеща му е гадже

Един от притежателите на асансьорния цех „ Изамет “ Явор Златанов на Антикорупционния фонд (АКФ) по проблема „ Осемте джуджета “. Едно от изказванията му е, че шефът на КПКОНПИ и някогашен основен прокурор Сотир Цацаров е бил гадже с някогашната му брачна половинка телевизионната водеща Радост Тодорова .

„ Докато бях в ареста, огромната ми щерка живееше с майка си. Един ден, когато са се скарали двете, щерка ми Бела е споделила: „ Не те претърпявам! Другата седмица тате ще го пуснат и аз ще отида при него. Не желая да те виждам повече в никакъв случай през живота си “. Майка ѝ е дала отговор, че актуалното ѝ гадже е доста мощен прокурор, който ѝ и споделил, че няма да ме пуснат “, добави Златанов. По това време основен прокурор е точно Сотир Цацаров.
 Докато Иван Гешев е основен прокурор, вие ще вършиме тъкмо каквото ви кажем. Проговори другата страна от Осемте джуджета " Докато Иван Гешев е основен прокурор, вие ще вършиме тъкмо каквото ви кажем ". Проговори другата страна от " Осемте джуджета "
Един от главните участници в историята, позната като Осемте джуджета - предприемачът Явор Златанов, реши да застане пред камерата в инте...

Цацаров ще съди АКФ 

В публично писмо Сотир Цацаров отхвърля тези и още изказвания от предходни видия на АКФ по случая „ Осемте джуджета “. „ Не познавам нито госпожа Радост Драганова, нито господин Явор Златанов. Нямам каквато и да е интервенция или присъединяване в дейности на Специализираната прокуратура, свързани с повдигането на обвинявания или задържането на Явор Златанов. Опитите за внушения в тази тенденция съставляват откровена неистина “, показва той и се заканва да съди АКФ за клюка. 

„ Срамно е, че финансирането, предоставено на „ Антикорупционния фонд “ от главния ви спонсор - фондация „ Америка за България “, се употребява и за тиражиране на откровени неистини. Срамно е, че методът, по който това се прави от вас, няма нищо общо с прокламираните стандарти за нравственос и бистрота “, написа още Цацаров.

Това е опит за напън
 Николай Стайков планува какви ще са идващите разкрития, свързани с ББР (ВИДЕО) Николай Стайков планува какви ще са идващите разкрития, свързани с ББР (ВИДЕО)
" За първи път министър разгласи неща, които до момента доста хора, в това число и прокуратурата споделяше, че са единствено изявления на медии на подс...

От АКФ незабавно дадоха отговор с позиция, изпратена до медиите, в която акцентират, че Цацаров не е коментирал други тематики, излезли в проблема „ Осемте джуджета “. „ Отново без коментар от Ваша страна остават въпросите за връзките Ви с основните настоящи лица в „ Осемте джуджета “ - някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров и неговата брачна половинка Любена Петрова “, показват те.

„ В през днешния ден оповестената позиция, в качеството Ви на ръководител на КПКОНПИ, обаче, виждаме опит за напън върху нашата организация и типичен случай на SLAPP (strategic litigation against public participation т.е. каузи за възпрепятстване на общественото участие). Считаме, че оповестената позиция съставлява обществена опасност с дело за клюка, без да регистрира събитието, че нашата организация просто е дала опция да се чуе гласа на брутално засегнатия, даже физически от дейностите на институциите Явор Златанов. Считаме, че заеманата от Вас висша обществена служба със съществени пълномощия не допуска отправянето на неразбираемо дефинирани закани във връзка на предоставено право на отговор по предишна обява, тъй като възприемането и институционализирането на сходен метод би дискредитирало Антикорупционната комисия и би асъдействало за превръщането ѝ в институция-бухалка “, показват от там.

„ Не на последно място, в позицията Ви прозира ясно и опит да се повлияе върху нашата активност посредством рефериране към донорските ни организации и внушения, че получените от тях грантове се разходват в нарушаване на етични правила. Уверяваме Ви, че и в досегашната си активност и отсега нататък Фондация Антикорупционен фонд съблюдава и ще съблюдава най-високи стандарти за етичност и професионализъм, доказателство, за което е и високото доверие, с което се изгода активността на Фондацията в обществото “, пишат още от Антикорупционния фонд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР