Един от шефовете на Мерцедес във Формула 1 Ники Лауда

...
Един от шефовете на Мерцедес във Формула 1 Ники Лауда
Коментари Харесай

Лауда не е виждал по-абсурдно наказание от това на Макс

Един от шефовете на Мерцедес във Формула 1 Ники Лауда разказа решението Макс Верстапен да бъде осъден в снощната Гран При на Съединени американски щати поради излизане отвън очертанията на пистата в последната обиколка като най-ужасното решение, на което е ставал очевидец. Макс получи 5-секундно наказване и бе свален от подиума, макар че завоюва наградана за водач на деня от почитателите и даде всичко от себе си, с цел да изпревари Кили Райконен с Ферари.

" Макс не направи нищо неверно. Ние сме спортни водачи и това не е елементарен път. Абсурдно е да се унищожава спортът с сходни решения ", безапелационен бе Лауда. Той добави, че предходната година всички тимове са взели участие в обща полемика със стюарди, шефът на ФИА Жан Тод и спортния шеф Чарли Уайтинг, на която единомислещо се е стигнало до заключението, че стюардите няма да се месят в случай че обстановката не е в действителност рискова. Като мотив за това диалог пък бе различен спор от сезон 2016, а точно Гран При на Мексико, което бе изпълнено с санкции и цялостен безпорядък с определянето на топ 3 в надпреварата. Според шефа на Мерцедес глобата на Верстапен приказва, че диалогът би трябвало да стартира изначало.

Трикратният първенец във Формула 1 показа, че водачите би трябвало да могат да употребяват цялото свободно място с асфалт на трасето: " Защо да не се кара и отвън белите линии, щом е допустимо? Нека Чарли да направи стена, щом толкоз държи на тези контури. На всички естествени писти ще го видите – бялата линия не е лимита ", съобщи Лауда.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР