Един от съсобствениците на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, бе

...
Един от съсобствениците на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, бе
Коментари Харесай

Христо Крушарски: Нашият стадион ще е по-хубав от този на Ботев Пловдив

Един от съсобствениците на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, бе посетител в предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT. Колоритният предприемач изясни каква е обстановката с „ Лаута “, където сега се строят две от трибуните на стадиона, а „ Бесика “ бе открита преди няколко месеца. Крушарски изрази мнение, че е можело Локомотив и Ботев да играят на един стадион, давайки за образец 55-хилядния стадион „ Пловдив “. Съоръжението към този миг е в окаяно положение, само че съгласно предприемача е можело да бъде реновирано и двата клуба да го разделят.

„ Нашият стадион ще е съвсем същия като на Ботев Пловдив. Нашият е британски вид и за 14 000 фенове. Този на Ботев е за 18. Предполагам, че нашият ще е по-добре, тъй като е в парка. Едно от условията на УЕФА е, че би трябвало да има разстояние от учебни комплекси. А ние вместо да бяхме създали стадион „ Пловдив “, направихме два стадиона. Можеше всички мачове да са на него. Защо да не го споделяме? Стига да има хубаво оборудване...Как в Крузейро или в Аржентина играят на едни игрища. Въпросът е поддръжката на едно оборудване. Сега ще го създадем, а какъв брой му е издръжката. Тогава ще питаме: „ Как сме? “. Държавните средства са доста значими. Двата стадиона са общински. Общината би трябвало да оказва помощ на спорта ”.

„ За парите питайте кмета по строителството. Той ме накара да дръпна малко спирачката. При състезанието за стадиона, имах желанието аз да го върша, имам строителна компания. Правил съм жилища, които не са паднали към този момент 30 години и един стадион мога да направя. Този кмет сподели, че поради мен няма да влезе в пандиза. Нямаше да има връщане обратно. Щеше да има три трибуни с тия пари. 12 милиона – 3 трибуни. Сега не знам какво става. Една година не съм в кухнята. За стадиона не се интересувам, има надзорници, чакаме трибуните “.

„ Най-големият приоритет е базата. Две стадиони ще направя, септември ще ви поканя. На базата в Тракия. На българския футбол му липсва реда. Не си гледаме личното канче. Така не става, както и плюенето един към различен. Това се вижда и надолу. Разликата в спецификата е като тази сред Лом и Лондон. Бях въз основата на Крузейро в Бело Оризонте. И учебното заведение, и школата, и лазаретът...На нашите треньори ще им подновим договорите. Ще получават бонуси, в случай че техен състезател тръгне нагоре. И всеки ще има 5%, в случай че продадем състезател. Пет % от трансферната сума. Най-лошото, което вършат всички – взимаме едни чужденци за едни пари и седят запаси. Това не се връзва. С Тунчев го бяхме завършили тоя въпрос, само че в този момент отново имаме много футболисти чужденци на треньорската пейка “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР