Един от събеседниците на вестника заяви, че някои държави от

...
Един от събеседниците на вестника заяви, че някои държави от
Коментари Харесай

FT: Страните от НАТО не могат да намерят достатъчно системи за противовъздушна отбрана за нуждите на Украйна

Един от събеседниците на вестника съобщи, че някои страни от НАТО към този момент няколко години се сблъскват със закъснение на доставките на системи за противовъздушна защита за личните си потребности.
Страните от НАТО са изправени пред проблеми с намирането на задоволително системи за противовъздушна защита, които да отговорят на потребностите на Украйна. Това заяви в сряда, базирайки се на неназовани западни чиновници.

" Страните към този момент са дали някои системи за противовъздушна защита, само че няма задоволително индустриален потенциал ", сподели един от събеседниците.
Той добави, че редица страни от НАТО са се сблъскали със закъснение на доставките на системи за противовъздушна защита за личните си потребности в продължение на няколко години.
Генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг съобщи по-рано, че въпросът за снабдяването на Украйна с съвременни системи за противовъздушна защита и ракети за тях ще бъде една от главните тематики на срещата на министрите на защитата на НАТО.

Във вторник Германия съобщи на Украйна първата от четирите системи за противовъздушна защита IRIS-T SLM, обещани от Берлин. Координаторът по стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби също по този начин заяви, че американските управляващи чакат да предадат първите две зенитно-ракетни системи NASAMS на Киев " в най-близко бъдеще ". 
 
Следвайте " Гласове " в
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР