Един от руските военни, отказал да воюва в Украйна, както

...
Един от руските военни, отказал да воюва в Украйна, както
Коментари Харесай

Ето какво се случва с руските войници, които отказват да воюват в Украйна

Един от съветските военни, отказал да води война в Украйна, както и бащата на различен боец са разказали на изданието The Insider за изискванията, в които обитават отказалите се в специфичния център в Брянка, в Луганска област, за заканите и мъченията, на които ги подлагат, написа Deutche Welle.
Войникът споделил, че е написал доклад за отвод от присъединяване във войната заради морална неприспособимост. Освен него такива рапорти подали още към 200 души, споделя той. Някои били пуснати да си отидат по домовете, само че мнозина не били освободени и били откарани първо в лагер, след което - в центъра за отказали се бойци в Брянка.
Там бойците били застрашени, че ще ги изпратят в дисциплинарна рота, в строителен батальон или в лагер. Командването взема решение по какъв начин да постъпи с тях след персонален диалог, в това число в наличието на психолог, споделя боецът. "Казаха ми: "Имаш два разновидността - можеш да вървиш напред или можеш да се отказеш, само че тогава ще стигнеш до следствения изолатор ". Възнамерявам да се откажа - може пък и да съумея да отпътува отсам, без да стигам до изолатора. Има и вид да се върна в моята част ".
По неговите думи, отказалите се бойци нямат право да имат телефони и ги употребяват единствено скрито от надзирателите. "Налага се да ги крием, в случай че ги намерят - ще ги счупят ", споделя боецът пред публицистите.
По думите на другия събеседник на изданието - бащата на един от отказалите да водят война - след три месеца работа дали обещание на наетите по контракт бойци отпуск и опция да се откажат да вземат участие в бойните дейности. Въпреки това, когато те споделили, че се отхвърлят да продължат службата си, ги задържали и отвели в Брянка, където са затворени към този момент повече от месец. По думите на бащата - изискванията там били ужасни - подлагали хората на мъчения, както споделят завърнали се оттова.
Задържаните в Брянка са повече от 200 индивида.
Изданието "Верстка " пресмята, че от февруари до момента най-малко 1793-ма военнослужащи са отказали да вземат участие във войната против Украйна. Не по-малко от 234-ма от тях са държани принудително в региона на Брянка, споделят пред изданието техни родственици.
"Настоящее время " разгласява разказите на майките на други военнослужащи, арестувани в центъра. "Държат ни в мазето, без храна. Казаха ни, че ще останем тук към два дни, а къде ще попаднем оттук насетне не е ясно. Успях да внеса скрито телефона си, само че останалите ми движимости ги взеха. Ако намерят у някого телефон, мигновено го чупят. Спим на носилки, светлина няма. Казаха ни и, че никого няма да пуснат да си отиде у дома - първо изолатор, след това съд ", написал един от бойците на майка си. Задържаните разказали и, че ги охраняват бойци от групата "Вагнер ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР