Един от рисковете, когато нямаме нов бюджет е отдалечаването ни

...
Един от рисковете, когато нямаме нов бюджет е отдалечаването ни
Коментари Харесай

Икономистът Кирил Симеонов: С удължаването на бюджета депутатите ни отдалечават от Шенген и еврозоната

" Един от рисковете, когато нямаме нов бюджет е отдалечаването ни от Шенген и еврозоната. Не че са се затичали да ни одобряват, само че това ще бъде официална причина да ни отсрочат ", разяснява икономистът Кирил Симеонов в студиото на  " Денят ON AIR ". 

По думите му е било наложително внасянето на нов бюджет и в него да се отразят настоящите макроикономически действителности.

" Ако няма постоянно държавно управление, най-рано можем да имаме бюджет юни-юли. Няма по какъв начин да изкараме, тъй като нямаме такива буфери, плановете са до първото тримесечие ", уточни икономистът. 

Гостът уточни пред Bulgaria ON AIR, че когато икономическата конюнктура е турбулентна, е добре бюджетът да се актуализира на по-тесни шпации. 

" Ще се замразят парите - няма да могат да се актуализират по отношение на инфлацията. Минималната работна заплата би трябвало да се актуализира, инфлацията ще понижи качествата да оперира с бюджетно салдо. Между първо и второ четене има късмет да се трансформират доста параметри. Много хора споделяха, че в случай че има нов бюджет, той ще стане популистки. Сега сред първо и второ четене отново ще е по този начин, по-отговорно е да се внесе нов бюджет ", съобщи Симеонов и посочи, че това към този момент е затворена врата. 

Обвини служебното държавно управление в тичане от отговорност с невнасянето на Бюджет 2023.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР