Един от пострадалите при падането на малък самолет край Шумен

...
Един от пострадалите при падането на малък самолет край Шумен
Коментари Харесай

Един от пострадалите в авиокатастрофата край Шумен е с опасност за живота

Един от потърпевшите при рухването на дребен аероплан край Шумен в сряда вечерта е в тежко положение.

На борда на машината, летяла от Балчик към Шумен, били 62-годишен шуменец и 27-годишният му наследник. По непотвърдена информация и бащата и синът са любители-пилоти.

По-възрастният пациент е в доста тежко общо положение . Той е с травматичен потрес, тежка гръдна контузия, голям брой счупвания на ребра и ключици. Животът му е в заплаха ”, изясни доктор Костов от болничното заведение в Шумен пред. Младият мъж е със счупени бедрена и раменна кост , посочи лекарят.
 
 Dariknews.bg, Деян Герговски

Според очевидци самолетът опитал да заходи за кацане на летището край Шумен , само че ненадейно ускорил и трансформирал траекторията си. Около половин километър западно от града той паднал в овощни градини, блъснал и дърво.-->

Причините за случая към момента не са изяснени. Разследването стартира през днешния ден.

„ Работим по няколко версии за злополуката: човешка неточност, механически отвод при кацането и несъответствуващи метеорологични условия ”, изясни Христо Христов , началник на профилираното звено за следствие на авиационни събития към Министерството на превоза . Експертът сподели още, че този вид самолети нямат черни кутии.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР