Един от последните ергени на Англия“ се жени, гръмнаха таблоидите

...
Един от последните ергени на Англия“ се жени, гръмнаха таблоидите
Коментари Харесай

Много пари и синя кръв: Един от най-известните ергени, но не у нас, ще се жени

" Един от последните ергени на Англия “ се дами, гръмнаха таблоидите и лъскавите списания на острова. Терминът е стар и даже малко комичен, само че в този случай " златен ерген “ е тъкмо определение за 32-годишния Хю Гросвенър – 7-ия херцог на Уестминстър. Той е милиардер, който може да се похвали със положение оценено на 11,5 милиарада евро, както и тесни връзки с английското кралско семейство.

В класацията за 2022 година на хилядата най-богати персони в Обединеното кралство, изготвяна годишно от Sunday Times, той е на тринадесето място. Хю Гросвенър е правоприемник на едни от най-апетитните недвижими парцели в страната или с други думи има огромна част от Лондон.

Сега Хю Гросвенър публично е благоприятен за Оливия Хенсън – млада жена, с която аристократът има връзка от две години. Хю към този момент е изискал ръката на Оливия в Итън Хол – неговото голямо имение в окръг Чешир.

" Херцогът на Уестминстър и мис Оливия Хенсън са щастливи да оповестят, че са на път да се оженят “, гласи известието, оповестено от един от техните представители, с целия педантизъм на британската традиция.

" Членовете на двете фамилии са възхитени от новината “, се споделя още в официалното съобщение, в което обаче не се показва къде ще се състои сватбената гала.

Според кралските наблюдаващи представителите на династията Уиндзор ще уважат събитието. Общоизвестен факт е, че Хю Гросвенър е непосредствен другар на принц Уилям и неговата брачна половинка Кейт Мидълтън, като и кръстник на втория в линията за заместничество на трона принц Джордж. Кръстник на Хю пък е актуалният монарх крал Чарлз III.

Бащата на Хю – Джералд Гросвенър, 6-ия херцог на Уестминстър умря през 2016 година на 64-годишна възраст, оставяйки на сина купата и собствеността на своята империя от недвижими парцели, която се простира от Лондон до Калифорния. Богатството на семейството е насъбрано с помощта на сполучливи вложения, правени в продължение на три века.

Майката на Хю произлиза от рода Романови и е директна родственик на съветския цар Николай II.

Неговата бъдеща младоженка Оливия Хенсън, която ще стане херцогиня на Уестминстър след сватбата, е учила в Marlborough College, същото учебно заведение, което посещават принцеса Юджини, една от дъщерите на принц Андрю, както и Кейт Мидълтън. В момента Оливия работи в " Belazu “ - компания, основана в Лондон, профилирана в региона на хранителни артикули.

Накратко, пари, доста пари, отново пари и синя кръв.

При неналичието на други " кралски сватби ", висшето британско общество се готви за аристократична женитба, която сигурно ще е извънредно блестяща и ще се радва на висок интерес измежду поданиците на короната.

Репутацията на Хю Гросвенър обаче не е по този начин блестяща като положението, което има. В предишното той е чест посетител на частни празненства и нощни заведения, само че все пак до момента в никакъв случай не е давал материал за размисъл на папараците. Това може би се дължи на обстоятелството, че той може да провежда обилни тържества измежду 5 000 хектара в имението Итън Хол надалеч от фотографи и любопитни очи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР