Един от полицаите на протеста описа какво са преживели той

...
Един от полицаите на протеста описа какво са преживели той
Коментари Харесай

Полицай от протестите: Бъдеще не се гради с бомба в ръцете, кухите кратуни от площада това не го разбират

 Един от служителите на реда на митинга разказа какво са претърпели той и неговите сътрудници по време на размириците в центъра на София. Той твърди, че са били обстрелвани с урина, яйца и домати. Той също по този начин счита, че без значение против кого са митингите, полицията ще пази тази " тънка граница, от която няма връщане обратно "

Ето какво написа служителят на реда, който се споделя Асен Игнатов, в персоналния си профил във фейсбук:

" Явно на някой не му се понрави поста ми и беше заличен, за това ще го повторя по спомен! Това е урина, вероятно човешка, с такива шишета бяхме замеряни денем на 02.09, с изключение на с урина, по нас летяха яйца, домати и всякаква гнилоч, също бяхме обгазени и с газ. Това беше през денят, а всеки от нас знаеше, че е единствено началото.

Вечерта бяхме замеряни със самоделки, камъни, стъклени бутилки. Бях удрян с железни пръти, колове, камъни. В къщи се прибрах напоен с нечия урина, само че не отстъпих, никой от нас не отстъпи нито една крачка обратно.

Бях там ясното схващане, че го върша поради сътрудниците си, които бяха до мен, удряни и замеряни. Правя го и поради децата си, които ме чакаха да се прибера, по този начин както всеки един от нас, някой го чакаше в къщи.

Много пъти ни задаваха въпроси, кой пазим, мутрите ли, не! Пазим да не бъде прекрачена тънката границата, след която няма връщане обратно, тъй като тези " революционери ", които мятаха бомбите по нас, същите те, избягаха откакто шепа зле оборудвани служители на реда потеглиха към тях. От мен запомнете, бъдеще не се гради с бомба в ръцете, бъдеще се гради като не позволява да се случи, тъй че, да застанат брат против брат, нещо което кухите кратуни на площада или не схващат, или пък са там поради трите сребърника, които са получили с цел да стоят и вършат нелепости.

България няма да бъде Украйна, Армения, или която и да било страна в което се лишават човешки животи, поради няколко политика, които не могат да намерят друго решение на персоналните си вражди.

Довечера още веднъж ще бъдем на площада, още веднъж ще охраняваме митингите, по този начин както постоянно сме го правили, тъй като нас политиката не ми интересува, а това, всички жители които са пристигнали, да се приберат живи и здрави, по този начин като и ние желаеме да се приберем при фамилиите си по-късно.

Охранявали сме митинги срещу, в този момент са против, в бъдеще ще бъдат против някой различен. Те ще си тръгнат по един или различен метод, само че ние ще останем да пазим тази тънка алена линия да не бъде прекрачена, вършим го с цената на здравето си, само че имаме вяра в правотата си, а тя коства повече от парите които някои получават с цел да застанат против нас. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР