Един от по-тежко пострадалите обитатели на дома за възрастни Св.

...
Един от по-тежко пострадалите обитатели на дома за възрастни Св.
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на пожара в дома за възрастни хора край Варна

Един от по-тежко потърпевшите жители на дома за възрастни „ Св. Никола “ край Варна, в който през днешния ден имаше пожар е умрял в реанимацията на лечебното заведение, в което е бил настанен за лекуване. Това оповестиха от пресцентъра на ОДМВР – Варна. В същото време са умряли и други две дами. Едната от тях е умряла по време на превозването ѝ в различен приют, а втората жена е умряла в стаята си.
„ Все още не можем да кажем, че повода за гибелта на двете дами е в резултат на пожара, това занапред ще се обяснява. Може да няма нищо общо с случая, тъй като гибелта им е настъпила след пожара “, споделиха от полицията в града пред.

По-рано а 70 души от вкъщи бяха евакуирани. Петима жители на дома, които са в болница все още, са в устойчиво положение. Най-сериозно е положението на жена с контузия на главата.

Не е ясна повода за пораждане на пожара. По първична информация, пламъците са тръгнали от стая на втория етаж в четири етажната постройка.

Осем души бяха откарани в болница – двама с заплаха за живота, а шестима – обгазени.
В приюта са се намирали към 210 души, като пожарникарите са извели от постройката, 80 от тях- мъчно преносими. Огънят е погасен. Част от настанените в приюта са се върнали по стаите си.
Работата по определяне на аргументите продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР