Един от петимата кандидати за председател на БСП се оттегли

...
Един от петимата кандидати за председател на БСП се оттегли
Коментари Харесай

Един от кандидатите за лидер на БСП се оттегли с думите: Честен избор е невъзможен

Един от петимата претенденти за ръководител на Българска социалистическа партия се отдръпна от борбата. Георги Тодоров разгласи решението си по време на срещата-дискусия с най-голямата локална организация на социалистите - столичната. На нея бяха поканени всички претенденти, само че с изключение на Тодоров, се яви само Кирил Добрев.

 Жаблянов и Красимир Янков приканиха за протест при избора на нов ръководител Виж още

" Няма равнопоставеност в директния избор - редовият член на Националния съвет не може да има същото медийно отразяване и партийна поддръжка като настоящия ръководител. Участвах и се надявах в конкуренцията да има повече младежи, тъй като в партията се е натрупало голямо съмнение и тъй като се нуждаем от нов жанр и способ на ръководство. Надявах се на почтен и либерален избор, само че след един месец акция виждам, че това не е допустимо. И по тази причина смятам, че е по-честно към всички, които биха ме подкрепили, да се отдръпва. И да ги оставя сами да преценяват дали и по какъв начин да вземат участие в избора на 12-и. Аз персонално ще отида за гъби ", разгласи Георги Тодоров.

Така на хартия претендентите за председателския пост остават четирима - Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Валери Жаблянов и Красимир Янков. Последните двама обаче по-рано през днешния ден приканиха за протест на изборите и се отдръпнаха от акцията.

" Във връзка с планувания през днешния ден спор от Софийската партийна организация сред претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия заявяваме, че няма да вземем присъединяване в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат ", оповестиха Жаблянов и Янков в обща декларация.

Реакцията им пристигна след оповестеното решение на Корнелия Нинова да не взе участие в дебата в НДК довечера. В тази връзка и двамата претенденти за поста оповестиха, че с изключение на, че няма да вземат участие в спор, се отдръпват и от присъединяване в акцията.

" Исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември, не бяха задоволени. Създадената организация е причина за груби операции на процедурата по изборите и замяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези диспути е проява на високомерното отношение към останалите претенденти. Това е и засегнатост към членовете на партията, които чакаха акцията да бъде показване на хрумвания и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети ", показаха в декларацията те.

Жаблянов и Янков приканиха за безучастие на членовете на идния избор, с което да се даде явен знак за " опорочената процедура ".

" Конгресът е нашият върховен партиен орган, който би трябвало да откри решение за създалата се обстановка ", написаха още в декларацията социалистите.

Преди дни още веднъж Валери Жаблянов и Красимир Янков, дружно с Георги Тодоров, упрекнаха управлението в манипулиране на идния избор, нарушавайки най-минималните демократични стандарти. Те излязоха с отворено писмо до управлението на Българска социалистическа партия и до медиите, в което упорстват да бъдат отстранени така наречен преносими секции поради заплахата от подправяне на резултата на вътрешно-партийните избори на 12 септември.

Според тях директният избор блокира партията с растящо вътрешно опълчване.

Действията на управлението водели до извода, че той се употребява за налагането на един претендент в прорез с авансово декларираните планове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР