Един от оцелелите след катастрофата на АМ Струма твърди, че

...
Един от оцелелите след катастрофата на АМ Струма твърди, че
Коментари Харесай

НА ЖИВО Прокуратурата с извънредни новини за огнения ад на ...

Един от оживелите след злополуката на Автомагистрала " Струма " твърди, че избавените пасажери не са седем, а осем. Това заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг в четвъртък. Тя акцентира, че изказванието на оживелия мъж може да се дължи на " недобър спомен ". Фактите обаче демонстрират, че в рейса са открити 44 тела на починали, а не както се смяташе до момента - 45.

" Телата сигурно бяха 44. Изследваните също са толкоз. Граничният надзор на контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " е фиксирал 52-ма пасажери в рейса. Остава разновидността някой от пътуващите по лист да се е прекачил в различен рейс ", разясни заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

" В медийното пространство се тиражират доста спекулации по отношение на случая на Автомагистрала " Струма ". По делото няма нито един свидетел, а в медиите към този момент има над 20 ", сподели още Сарафов.

„ Разпитани са двама от пътуващите в рейса. Те са били будни и дават извънредно справедлива информация. Показанията им се припокриват изцяло и ние ги одобряваме за изцяло достоверни и правилно изложени. Разпитват се още двама пасажери, които са в „ Пирогов”. Те могат да дадат показанията си в границите на днешния ден ", добави Сарафов.

Тиражираната версия, че в рейсът е било транспортирано контрабандно гориво в туби е изрично отхвърлена, споделиха от прокуратурата. Отхвърлена е и версията за терористичен акт.

„ Назначени са съдебно-медицински експертизи на всички починали. Аутопсиите към този момент са подготвени. Повечето са починали от задушаване, а не от пострадвания или разкъсвания от взрив”, сподели още Сарафов.

Български следовател и прокурор отпътуват на следващия ден за Скопие. „ Ще занесат молбата ни за правна помощ и евентуално още на следващия ден ще получат ДНК профилите на роднините. Ще съпоставяме с ДНК профилите на жертвите, направени от нашите медици”, добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР