Един от основните сценаристи на Под прикритие Георги Иванов реагира

...
Един от основните сценаристи на Под прикритие Георги Иванов реагира
Коментари Харесай

Сценаристът на Под прикритие: БНТ няма права въху историята и героите

Един от главните сценаристи на " Под прикритие " Георги Иванов реагира в обществените мрежи на новината, че се готви шести сезон на поредицата.

" Понеже през целия ден ми звънят сътрудници и другари публицисти. Не, не пишем ние Под прикритие, никой не ни е търсил, а и да беше, щяхме да откажем. Така, както са създали и множеството от главните артисти, за което - отлично. Използването на марката Под Прикритие е обезверен опит за ПР. Да не приказваме, че Българска национална телевизия нямат правата въху историята и героите. Под прикритие беше сполучлив и завърши като сполучлив план. Въпрос на хигиена е по този начин и да си остане ", написа сценаристът в страницата си във фейсбук.

" Под прикритие “ бе излъчен по Българска национална телевизия за първи път през 2011 година, а последният пети сезон бе в ефир през 2016-а. Оттогава почитателите на хитовия сериал не са спирали да мечтаят за продължение.

Мартин Захариев, основният воин в първите 4 сезона на сериала, разгласи предишното лято, че съди Българска национална телевизия поради неизплатени суми по авторски права от международното разпространение на сериала. Съдът обаче  тогава отсъди в интерес на Българска национална телевизия. Ето каква позиция разпространиха написаха по този мотив от малкия екран:

“В решението си Софийски градски съд, откакто в детайли е анализирал контрактуваното сред страните и приходите на Българска национална телевизия от разпространяване и откакто е изслушал няколко експертизи, е приел, че избраното заплащане на господин Захариев от разпространяване на сериала е заслужено и няма съображение контрактуваното сред страните да бъде оповестено за незначително. Съдът само е осъдил Българска национална телевизия да изплати на ищеца в допълнение заплащане от към 2 500 лева, което е на база на постъпилите в това време спомагателни доходи от дистрибутора, и което е минимална сума на фона на несъразмерните искания на ищеца, отхвърлени от съда. Решението на този съд е в унисон с решенията на Софийски градски съд и САС по сходен спор с един от операторите на Сериала, където и двете инстанции също одобриха, че избраното заплащане е заслужено и в сходство със закона, а контрактуваното не е незначително. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР