Един от основните проблеми пред бизнеса в България е липсата

...
Един от основните проблеми пред бизнеса в България е липсата
Коментари Харесай

Председателят на АИКБ: Имаме администрация, колкото да управляваме цял свят

" Един от главните проблеми пред бизнеса в България е неналичието на работна ръка ", сподели пред публицисти в Стара Загора ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Ясно е, че най-сериозно това се усеща в секторите строителство и индустрия, разясни Велев.

" Това не е проблем неотдавна и ще е за дълго ", счита той.

Велев изясни, че годишно се пенсионират с 50 000 души повече, в сравнение с влизат в пазара на труда. Според него опция за намиране на работна ръка би била оптимизация на административните структури.

" Имаме държавна и общинска администрация, едвам управляваме целия свят ", счита той.

" Това решение е погрешно и нездравословно за страната и за хората, и ще го нападаме по съответния ред. Смятаме, че минималната работна заплата би трябвало да се договаря сред сътрудниците, в действителност Народното събрание иззе функционалностите на Тристранния съвет, и да се регистрират доста повече индикатори ", разяснява Велев признатото решение от Парламента, размерът на минималната работна заплата да бъде 50 на 100 от междинното брутно заплащане.

Според него при този метод на установяване на минималната работна заплата " в редица стопански действия тя ще изпревари междинната работна заплата и там всички би трябвало да получават еднообразно заплащане без значение от това, че поставят друг труд и са с друга подготовка. Това би насърчило хората, които не се квалифицират, а ще ощети квалифицираните и работливите ", сподели още ръководителят на АИКБ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР