Един от основните футболисти в Левски - Уелтън говори пред

...
Един от основните футболисти в Левски - Уелтън говори пред
Коментари Харесай

Уелтън: Мъри се отнася с мен като със син

Един от главните футболисти в Левски - Уелтън приказва пред сътрудниците от dsport в разгара на шампионата. Крилото стартира да навлиза във формата, която го трансформира в любим на почитателите и на него се разпореждат огромни очаквания в борбата на " сините " за изход в Европа.

Уелтън, в каква форма се чувствате преди решителната част от шампионата?

-Мисля, че съм подготвен, тъй като работим доста крепко. Всеки ден се стараем, с цел да бъдем готови, подготвени за значимата част от сезона. Ние имаме своята цел, която е да сме измежду първите три места и да играем в Европа и през новия сезон.
 Асен Чандъров: Не чувам рецензиите, задачата на Левски е присъединяване в евротурнирите
Асен Чандъров: Не чувам рецензиите, задачата на Левски е присъединяване в евротурнирите

" Разбирам се с бразилците "

Ще успее ли Левски да свърши тази задача с класирането в Европа и топ 3?

-Точно за това се приготвяме всички в тима. Работим по въпроса. Това е нашата цел. Няма различен вид пред нас. Това е нашият нрав, ние би трябвало да се оправим и да сме в тройката. Трябва и можем да стигнем до Лигата на Конференциите.

Защо тимът не игра добре в първите две срещи през годината. Говоря за мачовете с Черно море и Пирин?

-Не знам по какъв начин да ви отговоря на въпроса, тъй като не знам и отговора. Моят претекст е, че евентуално имах потребност от акомодация, тъй като имахме дълга почивка. Прибрах се в Бразилия и може би това ми се отрази. Трябва да продължа да работя, да го върша оптимално и да давам най-хубавото, което мога за тима в идващите срещи.

Вече сте четирима бразилците в Левски. Става ли португалският формалния език в тима?

-Не, не, още не се случило такова нещо. Ние четиримата учим другите на някоя и друга дума, само че учим и български. Разбираме се доста добре. Смятам, че се усещаме доста добре в тима. Целият тим е дружно и мисля, че може да реализира огромни неща.

Следващите два мача са столични дербита. Първо с Локомотив (София), а след това и с ЦСКА. Какво очаквате от тези мачове?

-Очаквам победи. Ние сме готови. Харесвам тези мачове, само че освен аз, а и моите съотборници. Мисля, че се готвим, с цел да вземем тези срещи.
 Кампанията на Наско Сираков в страната мина с триумф
Кампанията на Наско Сираков в страната мина с триумф

Първата среща с последователи бе в Бургас, последваха Сливен и Стара Загора, а през днешния ден акцията приключва с посещаване в Пазарджик

Мисля, че вие особено доста харесвате срещите с " алените ". Вярно ли е, в случай че е по този начин, за какво?

-Харесвам ги, тъй като дават огромна мотивация, адреналин, неспокойствие. Харесвам всички дуели, когато сме на терена, всяка среща е значима за нас.

Вашият нов съотборник Рикардиьо, който ви е съотечественик, стартира ли да се приспособява към Левски?

-Смятам, че съумява да го направи. Ние даваме най-хубавото от себе си, с цел да се случи всичко това. Смятам, че се оправя добре с акомодацията и се усеща част от колектива.

Кои негови качества са най-хубави за централен нападател?

=Най-силното му качество е, че умее да бележи голове. Когато се озове в наказателното поле, той е огромен футболист. Нямам подозрения, че той ще ни оказва помощ доста с това. След травмата на Бари имахме своите проблеми в това отношение.

Защо Левски изпадна в интервал без да победи цели 11 мача? Имате ли отговор?

-Това беше неприятен миг за всички нас, само че мисля, че нямахме шанс и късмет в доста моменти от този неприятен интервал. Ние всеки ден го понасяхме това и не ни оставаше нищо, с изключение на да се трудим по-здраво. Благодарение и на Господ всичко това към този момент е минало. Сега продължаваме да се трудим съществено и крепко. Без подозрение е по-добре.
 Французи не се отхвърлят от звездата на Левски Кордоба
Французи не се отхвърлят от звездата на Левски Кордоба

Ще има оферта

В Левски сте от година и три месеца. Харесва ли ти града, тима и какво е мнението ти за треньора ви господин Стоилов?

-Мисля, че той е една супер персона. Той има голямо сърце. Отнася се с мен като със наследник. Не мога да кажа нищо против него. Като треньор е добър и образован. Градът е доста прелестен за живеене. Нямам недоволства. Хората в клуба ми помогнаха да се приспособявам доста добре към всичко. Тия неща са доста хубави.

За край да кажеш нещо на почитателите на Левски?

-Нашите почитатели да не престават да поддържат Левски във всеки мач. Да са покрай нас, с цел да реализираме дружно задачата, която имаме сега. Левски да играе в Европа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР