Един от основните футболисти на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев мечтае

...
Един от основните футболисти на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев мечтае
Коментари Харесай

Тодор Неделев пред БЛИЦ: Още е рано да мислим за групите, искам в Милан или поне да играя срещу любимия ми клуб

Един от главните футболисти на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев мечтае да играе с " жълто-черните " в групите на Лига Европа. Големият любим на почитателите на " канарчетата " даде изявление за БЛИЦ СПОРТ след елиминирането на Бейтар (Йерусалим), класирало отбора на Николай Киров в третия квалификационен кръг в Лига Европа. Ботев размаза израелците на реванша в Бургас с 4:0 и с общ резултат 5:1 стигна до конфликт с португалския Маритимо. 24-годишният Неделев има вяра, че той и съотборниците му имат сили да отстраняват и отбора от остров Мадейра. Тогава към този момент мечтае да му се отдаде опция да играе против обичания си Милан. 

- Честита победа! Очакваше да ли да бъде толкоз изразителна? 
- Благодаря, само че в действителност не чаках да е толкоз гръмка. Аз обаче бях сигурен, че ще отстраним Бейтар. Направихме го изцяло справедливо, показахме добра игра, резултатът е безапелационен и споделя всичко.

- Съжаляваш ли, че не съумя да отбележиш на Бейтар?
- Няма проблем. Не скърбя, че не вкарах. Щастлив съм, че спечелихме. Допринесох за два от головете. Най-важното е, че Ботев продължава напред.

- Може ли да се каже, че успехите на Ботев са вследствие на това, че налучкахте формулата на триумфа - отличният колектив и задружните дейности на терена? 
- Точно, да, това е истината. Имаме страховит колектив. Просто подобен колектив в Ботев до момента не е имало, откогато аз съм в тима. На терена  всички играем всеки за другия, оказваме помощ си. Аз и съотборниците ми се раздаваме на 100 %. В някои мачове ни считат за новобранци, само че като играем всеки за всеки и сме задружни, нещата се получават. 

- Защо тогава не се получиха против Пирин на старта на новото състезание, загубихте с 0:1?
- Нямаме пояснение. Не започнахме добре шампионата и в този момент е неотложно да победим Славия непременно.  

- Възможно ли е да сте позволили подценяване?
- Не, никога. Просто срещата по този начин се разви. Самият мач беше повече битка, в сравнение с футбол. Направихме една неточност и тя се оказа съдбовна, докара до загуба. 

- Свикнахте ли с семействата в Бургас в мачовете от евротурнирите?
- Да, само че сигурно ще бъде по-добре да играем в Пловдив. Нашите почитатели на всички места ни поддържат. Виждате, че и " Лазур " се цялостни за мачовете ни. Доста хора пътуват до Бургас, с цел да ни поддържат. И в четвъртък еуфорията беше невероятна. Винаги съм казвал, че имаме най-хубавата аудитория.



- Какво знаеш за идващия съперник Маритимо и реализуем тим ли е? 
- Тепърва ще ги разузнаваме. Все отново в неделя имаме мач със Славия. След него ще мислим за Маритимо. 

- След елиминирането на Партизани (Тирана) и Бейтар (Йерусалим) започнахте ли да кроите проекти за класиране в групите на Лига Европа? Все отново апетитът идва с яденето...
- Още е рано да приказваме за групите. Предстоят сложни два мача с Маритимо, след което вероятно още един кръг. Дай Боже да се класираме в групите, това ще бъде нещо неповторимо. Дори не е нужно да ме питаш дали го желаеме. Всеки един ботевист го желае ужасно доста. Но към момента е рано да слагаме сходна цел. След Маритимо ще го мислим.

- Клубното управление зарадва ли ви с награди след класирането в третия квалификационен кръг?
- Не желая да разясня. Само мога да кажа, че сме удовлетворени от това, което ще ни дадат за отстраняването на Бейтар.

- Финансово по какъв начин са нещата в Ботев? Имате ли проблемите, които се следят в градския ви противник Локомотив?
- Нормално е във всеки клуб да има забавяне с няколко дни. В Ботев всичко е тъкмо, всичко ни е изплатено. Щом играем и побеждаваме, значи мислим единствено и само за футбола и по какъв начин да радваме великите ни почитатели. Има тимове, които не получават заплати с месеци. При нас е имало закъснение най-много една седмица, само че в никакъв случай не сме повдигали въпроса. В Ботев всичко е наред със заплатите и наградите. 

- Спечелването на Купата на България и фурорът в Лига Европа ли са върхът в кариерата ти досега?
- И преди да отпътува в Германия имах хубави моменти с Ботев. Тогава отново направихме възторг в Европа, само че пък не завоювах Купата на България. Сега я взех и изпълних една от фантазиите си. Отстранихме към този момент два тима в Лига Европа този сезон... Наистина изживявам мощен интервал. Чувствам се доста добре в Ботев. Надявам се да съм жив и здрав най-много. Имах две травми, които ме връщаха обратно, в този момент съм добре. 





- Пловдивските дербита ли ще бъдат мачовете на истината за Ботев на родната сцена през новия сезон?
- Дербито е по-специално за града. Искаме да побеждаваме всякога. Основното ни предпочитание е да се класираме в шестицата и колкото се може по-напред в Лига Европа. През предишния сезон, въпреки че спечелихме Купата, не бяхме в шестицата. Това по никакъв начин не отива на Ботев. Сега наложително желаеме да сме в горната половина и да играем с най-хубавите. Ще дадем всичко от себе си, с цел да сме горе.

- Лудогорец ли е огромният любимец за купата и Ботев има ли сили да се намеси в борбата?
- Да, те остават любимец и този сезон. На нас ще ни е доста мъчно да се намесим в разногласието, ще се борим колкото можем. ЦСКА направи мощен тим, Левски има доста нови попълнения. Черно море и Берое също са мощни, без да наскърбявам другите тимове. Но Лудогорец е огромният любимец. 

- Кои са незабравимите ти мемоари с екипа на Ботев?
- Всеки вкаран гол ми е спомен. А и като знам, че съм съдействал за успехите, възприятието е ужасно. Срещу Локомотив (Пловдив) имам два гола, против Левски също два. Все голове и мачове, които помня. Сега и спечелването на Купата на България... Имам много паметни моменти, уповавам се да имам още доста. 

- В ранна възраст беше трансфериран в Майнц, където обаче не съумя да се наложиш. Искаш ли отново в чужбина?
- Да, за какво да не искам. Ако пристигна добра оферта, може отново да изляза в чужбина. Всеки желае да се развива. За момента съм в Ботев и съм щастлив от обстоятелството, че сме в Лига Европа и можем да бъдем видяни. Знаете, че доста мъчно се излиза от България в Германия и Англия, да вземем за пример. Но посредством евротурнирите може да бъдеш по-лесно видян от водещи клубове. 

- Не е загадка, че има предложения към Омар Косоко. Трябва ли да бъде продаден тъкмо в този момент?
- Със сигурност ще ни липсва, в случай че направи трансфер. Омар е един от най-хубавите ни футболист. Ако го няма начело, няма да има такава заостреност на офанзивата ни. Той носи по двама-трима на тил, имам възприятието, че на подбив ги минава, заобикаля ги. Нормално е да желая да остане. С Косоко направихме добър дубъл в офанзивата. Има доста качества, искам му триумф. 

- Стивън Петков се причисли към Ботев, познаваш ли го?
- Досега не сме играли дружно, знаем се другояче. Надявам се бързо да се сработи. Добре пристигнал е в Ботев, оказваме помощ на всеки.

- Имало ли е вид да заиграеш в някой от грандовете Левски и ЦСКА?
- Не желая да разясня. 



- Кой е идолът ти и на кой задграничен клуб симпатизираш?
- Фен съм на Милан, Кака ми беше кумир, сега нямам обичан футболист. Но има много имена, на които се удивлявам. Футболът обаче не е единствено Меси и Кристиано Роналдо. Да, най-хубавите са сега, само че има и други страхотни играчи. Смятам, че Меси и Роналдо ще са на върха още една-две години и тогава няма да са чак такива мегазвезди. Идва времето на Неймар и Коутиньо. Те ще излязат на дневен ред.

- Гледал ли си Милан онлайн? 
- Досега не съм бил на " Сан Сиро ", само че един ден и това ще се случи. Мечтая да играя в Милан или най-малко да се изправя против тях в евротурнирите. Преди дни като прочетох, че в случай че отстраним Бейтар, може да се паднем с Милан, доста се развълнувах. Исках да се паднем против обичания ми клуб, само че жребият отреди Маритимо.  

- Успя ли това лято да почиваш на морето?
- Само четири дни. Почивката беше доста къса поради ранния старт в Лига Европа. Морето на назад във времето, такава ни е специалността.

- Част си от националния тим, който приема Швеция на 31 август. Ще съумеете ли да спечелите трите точки?
- Все още имаме късмет за класиране на международното състезание. Мачът против Швеция е наложителен да се вземе, в случай че исмаме да останем в играта.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ показва всичко за българското присъединяване в Европа
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - прехвърляния и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР