Един от основните аргументи на ГЕРБ докато търсеха подкрепа за

...
Един от основните аргументи на ГЕРБ докато търсеха подкрепа за
Коментари Харесай

600 хил. искат ГЕРБ във властта. 900 хил. са категорично против

Един от главните причини на ГЕРБ до момента в който търсеха поддръжка за препоръчаното с техния мандат държавно управление бе, че партията е първа политическа мощ, за нея са дали своят вот над 600 хиляди гласоподаватели и останалите партии би трябвало да се преценяват с това.

Факт е, че на последните избори ГЕРБ е първа политическа мощ и събра 634 627 гласа. Но гласоподавателите,които са дали своят вот за партии, чието главно обръщение е било да извадят ГЕРБ от властта са повече - над 900 хиляди

Три политически обединения имаха за главно свое предизборно обръщение изваждането на ГЕРБ от властта - " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия. За тези три партии общо са дали своят вот 925 495 гласоподаватели.

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " дадоха поръчка за държавно управление на малцинството. Дори гласовете на тези две партии са повече от гласовете на ГЕРБ - 692 697.

" Продължаваме  смяната " има 506 099 гласа, " Демократична България " - 186 528 гласа, а Българска социалистическа партия - 232 958 гласа. Тези три партии съблюдаваха обещанието си и не поддържаха държавно управление с мандата на ГЕРБ. И точно обещаното от тях преди изборите бе главният им мотив за неподкрепа.

Въпросът е в този момент дали във втория мандат ГЕРБ ще направи това, за което призоваваше останалите партии по време на първия мандат. А точно - да се съобразят с преобладаващите публични настроения.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР