Един от основателите на Rockstar Games, Дан Хаузър, ще напусне

...
Един от основателите на Rockstar Games, Дан Хаузър, ще напусне
Коментари Харесай

Един основателите на Rockstar Games напусна студиото

Един от създателите на Rockstar Games, Дан Хаузър, ще напусне студиото след над две десетилетия, прекарани в компанията, оповестиха от Take-Two Interactive, притежатели на Rockstar. Това ще се случи през идващия месец.

В прес-съобщението на Take-Two се напомня, че Хаузър е в „ продължителна отмора “ от пролетта на предходната година, като не се загатва повода за взетия от него отпуск, както и за напускането му, което влиза в действие от 11.03. От компанията са отказали да разясняват спомагателни въпроси във връзка напускането на Хаузър. Другият създател на Rockstar, Сам Хаузър, резервира позициите си в студиото.

„ След взета нескончаем отпуск, почнал напролет на 2019, Дан Хаузър, вицепрезидент и креативен шеф в Rockstar Games, ще напусне компанията. Последният ден на Дан Хаузър ще бъде 11.03.2020 “, се чете в документа. „ Ние сме извънредно признателни за неговия принос. Rockstar Games са основатели на някои от най-успешните в комерсиално отношение игрови светове, една световна общественост от буйни почитатели и извънредно надарен екип, който остава фокусиран над актуалните и бъдещи планове “.

Наскоро Take-Two споделиха публични данни, че Grand Theft Auto V и Red Dead Redemption 2 са се продали в общо над 150 милиона копия. Що се отнася до Хаузър и вероятната причина да се отдръпна, от GamesIndustry напомнят, че Хаузър провокира съществени полемики в промишлеността, когато преди две години той показа в изявление, че в студиото се работи по 100 часа на седмица върху RDR2. По-късно той посочи, че става дума само за сценарийния екип, в чиито състав влиза и той. Думите му доведоха до изявления в медиите, критикуващи работната просвета на студиото.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР