Един от организаторите на Даниел Дуков даде специално интервю за

...
Един от организаторите на Даниел Дуков даде специално интервю за
Коментари Харесай

Даниел Дуков пред БНТ: Предполагам, че ще имаме нов рекорд на трасето на Софийския маратон

Един от уредниците на Даниел Дуков даде особено изявление за Българска национална телевизия по време на директното ни предаване от днешната конкуренция, в което изрази вяра, че ще забележим нов връх на трасето.

Дуков, който е победител в надпреварата отпреди тъкмо 30 години, разкри и малко повече към спецаилните медали, които ще получат всички приключили състезатели на дистанциите 10 км, 21 км и 42 км.

" Тази година всички участници, които завършат на 10 км, 21 км и 42 км ще получат емблематични за София медали с изображение на Народното събрание. Ние работим целогодишно по организацията на това съревнование и през днешния ден е денят, в който виждаме резултата в профил ", показа той.

Бившият първенец в маратона разкри малко повече и към напъните на уредниците да поканят повече елитни бегачи, чиято съществена цел ще бъде подобряването на върха на трасето

" Положихме всички старания да поканим повече от 1000 състезатели от чужбина, които да се включат на трите дистанции. Ние поканихме състезатели с упоритости да подобрят върха на маратона, само че дистанцията от 42 км е доста огромна и от време на време не се знае какво ще се случи. Условията през днешния ден разрешават това да се случи. На старта застанаха 10 елитни бегачи при мъжете и 5 при дамите. Те ще се борят да подобрят върховете на трасето при мъжете - 2:13.03 часа и при дамите - 2:28 часа. Предполагам, че ще съумеят да го създадат ", съобщи Дуков и показа своите упования за представянето на българските състезатели.

" Очаквам българите да си повторят своите достижения от предходните години. Те почитат нашето събитие. Нека да се радват, че ние им даваме опцията да сверят часовниците си с задграничните участници ", приключи Даниел Дуков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР