Един от новите спонсори на “Ферари - Peroni Nastro Azzurro

...
Един от новите спонсори на “Ферари - Peroni Nastro Azzurro
Коментари Харесай

Спонсор издал трансфера на Хамилтън във Ферари още в сряда

Един от новите спонсори на “Ферари ” - Peroni Nastro Azzurro 0.0%, е издал прехвърлянето на века във Формула 1 още в сряда, само че никой не го е забелязал. Веднага след подписването на контракта със “скудерията ” производителят на бира е пуснал на уеб страницата си предметите, които може да се завоюват в неговата игра. Там има дребна алена количка, която е с номер 44. Точно с този номер кара 7-кратният първенец Луис Хамилтън.

Часове по-късно гръмна и новината, че от 2025 година англичанинът се мести на “Маранело ” с дълготраен контракт, както гласи известието на “Ферари ”. Отделно той пусна голямо писмо, в което се изясни в обич на “Мерцедес ” за 11-те години в този тим.

Хамилтън постоянно е имал едва място към италианската марка. Въпреки че кара за други тимове, той има два неповторими автомобила “Ферари ”. Вярно, единият бе разрушен в злополука. Остана му обаче неповторимият модел LaFerrari, от който има създадени единствено 499 автомобила и цената му започва от 1 милион евро.

Още през 2007 година бащата на Луис - Антъни, който тогава бе управител на сина си, съобщи в изявление, че един ден той ще кара за “Ферари ”. Реално преди преподписването на всеки контракт на водача с “Мерцедес ” италианците са го търсили, с цел да го привлекат. До този миг обаче им е отказвал.

Стана ясно, че водачът е изненадал шефа си Тото Волф по време на обичайна им закуска преди началото на сезона, която вършат всяка година. Двамата били в кухнята на дома на боса на “Мерцедес ” в Оксфорд, когато Луис му оповестил, че е задействал клаузата си за анулиране на контракта и от 2025 година се мести във “Ферари ”. Волф останал като гръмнат.

Луис този сезон влизаше в първата година от 2-годишния си нов контракт с “Мерцедес ”, като трябваше да получи 100 милиона лири по него - по 50 на сезон, само че и със упоменатата уговорка за преустановяване. Реално, с цел да се реалокира, той даже ще понижи с 10 милиона лири заплатата си.

Самият Тото Уолф резервира хладнокръвие и разяснява удара по отбора му. “Не му се дразня. Знаех, че този ден ще пристигна. Бях квалифициран за него ”, разяснява той.

Сега огромната конспирация е по какъв начин ще се кара този сезон. “Ферари ” остава с Карлос Сайнц, който знае, че към този момент би трябвало да си търси нов отбор. В същото време Хамилтън ще си кара в “Мерцедес ”.

Трансферът значи и много бурно развиване на останалите промени във Формула 1 след края на този сезон. За заместници на Хамилтън към този момент се спрягат Сайнц, Фернандо Алонсо, даже и Серхио Перес, който бил неудовлетворен от статута си в “Ред Бул ”. Първи водач на отбора става Джордж Ръсел, който също щял да има глас при избора на собствен съотборник.

Доста мощна кандидатура е и Даниел Рикиардо, който бе спряган за заместител на Перес още този сезон, само че не се получи. Много мощен е и някогашният водач на “Ред Бул ” Александър Албън, който се прероди в “Уилямс ”, а двата тима са си близки. И най-сензационният вид е 17-годишният Андреа Кими Антонели, който през тази година ще кара във Формула 2.

Новият началник на “Ферари ” Фредерик Васьор е в основата на прехвърлянето. Той има дългогодишна връзка с Хамилтън и е индивидът, който му даде доста през кариерата. Точно с неговия отбор ART той стана първенец във Формула 3 и GP2 (днес Формула 2), преди да направи сензационния си дебют с екипа на “Макларън ” и да се реалокира в “Мерцедес ”. За да стане един от най-великите водачи за всички времена във Формула 1.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР