Един от новите LPDDR4X модули с капацитет 12 GB е

...
Един от новите LPDDR4X модули с капацитет 12 GB е
Коментари Харесай

Micron представи 12 GB чип оперативна памет за новите мобилни процесори

Един от новите LPDDR4X модули с потенциал 12 GB е формиран от 8 силициеви пласта, ситуирани един над различен.
Компанията Micron Technology разгласи. че е подготвена с създаването на своя едносъставен чип оперативна с потенциал 12 GB. Новият модул е от поколението LPDDR4X и първи ще могат да го употребяват смарт телефоните, основани на системата-върху-чипа MediaTek Helio P90.

Един от новите модули LPDDR4X оперативна памет с капаците 12 GB е формиран от осем силициеви кристала, ситуирани един над различен. Неговият потенциал е двойно по-голям спрямо оперативната памет за смарт телефони от предходно потомство. Micron съобщи, че LPDDR4X DRAM паметта ще даде опция на производителите по-активно да употребяват високи резолюции в екраните и камерите. Новата памет ще усъвършенства и работата на логаритмите с детайли на изкуствен интелект, както и методите за оптимизация на изображението и мултимедийните функционалности. Това е изключително потребно на фона на почналото разпространяване на 5G мобилните мрежи, сподели старшият вицепрезидент на Micron Радж Талури.

Новата SoC MediaTek Helio P90 разполага с интегрирания копроцесор APU 2.0, обезпечават 5-кратно по-бърз работата на ИИ логаритмите спрямо досегашните решения. Първите смарт телефони с MediaTek Helio P90 се чакат при започване на 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР