Един от неизменните атрибути на зимните празници е филмът Сам

...
Един от неизменните атрибути на зимните празници е филмът Сам
Коментари Харесай

Вкусотии от Сам вкъщи, които много лесно и бързо да си приготвите сами у дома

Един от неизменимите атрибути на зимните празници е филмът " Сам у дома “ с Маколи Кълкин в ролята на Кевин, който остана самичък за Коледа.

В емблематичния филм Кевин пази къщата от крадци, като измисля истински и усъвършенствани способи. В същото време момчето би трябвало да се погрижи за себе си, защото родителите му отлетяха да честват Коледа без него - закъснявайки за самолета, те не помниха сина си вкъщи. И по този начин няколко пъти. Ето по какъв начин в това време Кевин се справяше с глада. Всеки може да е като него, написа " Телеграф ".

Макарони с кашкавал

Продукти:

Макарони (панделки, фигурки, спирали - каквото желаете) - 200 г;

Кашкавал - 150 г;

Мляко - 250 мл;

Масло - 1 с. л. л.;

Извара или сирене - на око, по избор;

Горчица - 1 ч. л.;

Брашно - 1 ч. л.;

Сол на вкус;

Смлян черен пипер;

Бекон (по желание) - 3-4 филийки.

Приготвяне:

Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Желателно е да е по-твърд. Можете да употребявате пармезан или чедър. Чедърът върви по-добре с ястието, само че в случай че добавите малко пармезан към него, усетът ще бъде още по-ярък. Нарежете бекона (по избор) на тънки ленти.

Разтопете маслото в тенджера, прибавете брашното и разбъркайте до гладкост. Постепенно прибавете млякото на части, като бъркате непрестанно. Подправете със сол, черен пипер и прибавете горчица, в случай че желаете (дижонската прави добра работа). Добавете извара или сирене, съгласно желанието. Бъркайте непрестанно, до момента в който се разтопи изцяло.

Запържете бекона в изсъхнал тиган до формиране на коричка.

Сварете макароните в подсолена вода, до момента в който омекнат. Намажете формата за печене с масло.

Отцедете пастата, като запазите към 0,5 чаша от течността. Разбъркайте пастата с останалата вода и соса със сирене или извара. Прехвърлете в тава за печене и оставете във фурната на 170°C за 20 минути. При сервиране се поръсва със ситно нарязан бекон.

Пица " Четири сирена "

Продукти:

за тестото:

Вода - 250 мл;

Брашно - 500 г;

Жива квас - 25 г (или 7 г суха);

Зехтин - 20 г;

Захар - 5 г (0,5 чаена лъжичка);

Сол - 5 г (0,5 чаена лъжичка);

Пълнеж:

Горгонзола (или друго синьо сирене) - 100 г;

Моцарела - 120 г;

Всяко твърдо сирене (кашкавал) - 100 г;

Пармезан - 50 г

Приготвяне:

Смесете водата, брашното, зехтина, солта, захарта и маята. Разбъркайте добре и омесете тестото. Можете да извършите това и в машина за самун, като употребявате програмата " Тесто за пица “ или " Тесто с квас “. Разточете с точилка на кръг (или правоъгълник, съгласно тавата) с дебелина 1,5 мм.

Разточеното тесто се поръсва с настъргана моцарела, твърдо сирене и горгонзола, нарязана на дребни части. Имайте поради, че моцарелата би трябвало да е твърда, предопределена за пица. Поръсете с настърган пармезан.

Печете пицата на 180°C за към 20 минути.

Мелба с ягоди и банан

Продукти:

Ванилов сладолед - 200 г;

Ягодов сладолед - 200 г;

Бита сметана;

Банан - 2 бр.;

Ягоди - 200 г

Приготвяне:

Нарежете 100 г ягоди и ги наредете в купички. Следващият пласт е ванилов сладолед. Отгоре се подреждат нарязаните на кубчета банани. Покрийте бананите със пласт ягодов сладолед. Гарнирайте с бита сметана и останалите ягоди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР