Един от негативните ефекти на глобалното затопляне, за който се

...
Един от негативните ефекти на глобалното затопляне, за който се
Коментари Харесай

Океаните ще станат най-големият ни враг

Един от отрицателните резултати на световното стопляне, за който се приказва от години, е бързото размразяване на ледниците. Той от своя страна води неизбежното повишение на равнищата на водата в Световния океан . И това е наклонност, която наподобява все по-заплашителна.

От Организация на обединените нации за следващ път ни предизвестяват, че океаните постепенно, само че несъмнено се трансформират в наш огромен зложелател, с който ще е все по-трудно да се борим.

Щетите от супербурите, комбинирани с големи талази, както и цунамита и торднада, в бъдеще ще са способни да трансформират напълно образа на крайбрежните региони , карайки жителите им да търсят по-сигурни места за живеене, по-далеч от крайбрежията на морета и океани. В тази връзка наранени ще са над 280 милиона души.
 Снимка 440612

В отчета на Организацията на обедините народи прогнозата звучи даже по тъмно - че затоплящите се океани са способни да отключат бедност на доста места по света .

Тя се свързва освен с обезлюдяването на региони, само че и с намаляването на рибните ресурси на цялата планета, а оттова и със загубата на главния занаят за милиони по света.
 Снимка 440613

Това, което може да се направи по въпроса, е лимитира на резултата от парниковите газове. Ако не се подхващат в действителност ефикасни дейности още през днешния ден, до 80 години 30% от до неотдавна безконечните ледени шапки ще бъдат разтопени .
 Рибата, количеството й в Световния океан и един стеснителен отчет
Рибата в Световния океан е извънредно незадоволителна

Прогнозите са притеснителни

В резултат на това освен равнището на Световния океан ще се увеличи фрапантно, само че в атмосферата ще се освободят и милиарди тонове въглероден диоксид от разтопените ледове, които още повече ще усложнят казуса, написа Independent.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР