Републикански дебат: Какво казаха (и не казаха) за климата

...
Един от най-ярките моменти в републиканския дебат между осем кандидати
Коментари Харесай

Един от най-ярките моменти в републиканския дебат между осем кандидати за президент настъпи след 20 минути. Реакцията беше бърза и сред някои млади хора и учени гневна.

Допринесоха ли хората за изменението на климата? Това беше въпросът от модераторите на Fox News, след като прочетоха някои статистики от смъртоносните горски пожари в Хавай и други екстремни метеорологични явления.

Те пуснаха клип от член на Младите американци за свобода, консервативна младежка активистка организация, който каза, че климатът е проблем номер едно за младите хора.

"Как като президент и лидер на Републиканската партия ще успокоите страха, че партията не се интересува от изменението на климата?" попита Александър Диас.

Помолени да вдигнат ръка, ако смятат, че хората са виновни, нито един не се повдигна. И само един кандидат каза, че е истинско.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис каза, че е детинско да се иска вдигане на ръка и вместо това се заяде с Джо Байдън за президента отговор на Хаваите.

Бившият посланик в ООН Ники Хейли стигна най-далеч в съгласието си с въпроса, като каза: „Истинско ли е изменението на климата? Да, така е.“

От Китай и Индия зависи да намалят емисиите, каза тя.

Намаляване на Въглеродният отпечатък на САЩ струва скъпо на икономиката и поставя страната в неблагоприятно положение в световен мащаб, каза Тим Скот. Сенаторът от Южна Каролина каза, че връщането на работни места „у дома от Китай“ ще помогне за облекчаване на тази болка и ще подобри околната среда.

Кои бяха победителите и губещите в републиканския дебат? Много бързо ръководство за първичните избори на републиканците в САЩ

Един републикански кандидат каза, че дневният ред за изменението на климата е измама.

„Реалността е, че антивъглеродната програма е мокрото одеяло върху нашата икономика“, каза Вивек Рамасвами, биотехнологичен милионер и най-младият кандидат в областта . „Повече хора умират от лоши политики за изменение на климата, отколкото от действително изменение на климата.“

Последваха освирквания. Но тъй като той предшества забележката си, като каза, че е единственият на сцената, който не е „купен и платен“, не беше ясно на какво реагира публиката.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР