Един от най-впечатляващите модели на Ferrari – Enzo, от който

...
Един от най-впечатляващите модели на Ferrari – Enzo, от който
Коментари Харесай

Ferrari Enzo стана най-скъпата кола, продадена на търг в интернет

Един от най-впечатляващите модели на Ferrari – Enzo, от който са създадени единствено 400 бройки, стана най-скъпият автомобил, продаден на търг в интернет. Сделката беше осъществена от аукционната съща RM Sotheby`s, като купувачът заплати много сериозна сума – 2 640 000 $.


В историята си RM Sotheby`s преди този момент имаше друга доста преференциална договорка с Ferrari Enzo, за чиято крайна версия бяха платени 6,05 млн. $. Тогава обаче търгът бе очевиден, а в този момент надаването се организира в онлайн-аукцион и записа нов връх.
Автомобилът, за който бяха платени 2,64 млн. $, е с редките за модела двуцветни спортни седалки, като е създаден през 2003 година За 17 години неговата стойност се е нараснала 4 пъти – като на суперколата е коствала 652 830 $.


Движението на Ferrari Enzo става с бензинов атмосферен 6,0-литров мотор, който развива мощ от 651 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 3,3 секунди, а оптималната скорост е 350 км/ч.
Продадената кола е в чудесно положение, като очевидно е добре поддържана. Единственият проблем са няколко драскотини по каросерията, само че те елементарно може да бъдат отстранени.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР