Един от най-влиятелните съветници на руския президент Владимир Путин Сергей

...
Един от най-влиятелните съветници на руския президент Владимир Путин Сергей
Коментари Харесай

Топ съветник на Путин посети АЕЦ “Запорожие“

Един от най-влиятелните съветници на съветския президент Владимир Путин Сергей Кириенко посети през днешния ден следената от страната Запорожка АЕЦ в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на назначените от Русия управляващи в анексираната от нея едноименна област.
Прочетете още
Кириенко, който е консултант в Кремъл по въпросите на вътрешната политика и е някогашен началник на държавната нуклеарна корпорация " Росатом ", е разискал сигурността на най-голямата атомна електроцентрала в Европа, написа в обществената мрежа " Телеграм " Владимир Рогов, представител на локалната проруска администрация.

" Сергей Кириенко посети (Запорожката АЕЦ) - той ревизира сигурността на обекта и изискванията на труд за чиновниците на " Росатом ", съобщи Рогов. Поместена от него фотография в обявата му демонстрира Кириенко застанал пред централата, която се намира единствено на 500 километра от мястото на най-голямата нуклеарна повреда в историята - в Чернобил през 1986 година, отбелязва Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Руските въоръжени сили поеха контрола над Запорожката АЕЦ при започване на март - малко откакто нахлуха в Украйна на 24 февруари. Фронтовата линия е покрай централата, заради което през последните месеци тя неведнъж беше подлагана на обстрел, за който Киев и Москва взаимно се упрекнаха. Запорожката АЕЦ в този момент е охранявана от съветски специфични елементи и в нея работят съветски нуклеарни експерти. За работата на централата, която разполага с шест руски нуклеарни реактора от типа ВВЕР-1000 В-320, не престават да оказват помощ и украински чиновници.

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси предложи към Запорожката АЕЦ да бъде основана зона за сигурност. Ръководителят на проруската администрация на Запорожка област Евгений Балицки заяви, че Кириенко също се е срещнал с представители на назначените от Русия районни управляващи, съобщи ТАСС. Обсъдени били въпроси, касаещи " по-нататъшната социално-икономическа интеграция на Запорожка област в Русия ", уточни той в " Телеграм ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР