Един от най-влиятелните поддръжници на решението на Владимир Путин да

...
Един от най-влиятелните поддръжници на решението на Владимир Путин да
Коментари Харесай

WSJ: Топ олигарх убедил Путин, че Западът е слаб и да нападне Украйна

Един от най-влиятелните поддръжници на решението на Владимир Путин да нахлуе в Украйна е 71-годишният милиардер Юрий Ковалчук , който развива концепцията, че войната може да покаже на Запада силата на Русия. Това разкри Wall Street Journal (WSJ).

Преди войната той постоянно се срещаше с Путин и също по този начин разговаряше по телефона или посредством видеовръзка. В това изказване WSJ се базира на другар на фамилията на Ковалчук, както и на някогашен чиновник на съветското разузнаване .

Ковалчук, против който бяха наложени наказания още през 2014 година, е освен предприемач, само че и един от най-големите медийни магнати - телевизионни канали, вестници, обществени мрежи - които се придържат към линията на Кремъл. Със забавянето на войната в Украйна неговите медии стават все по-ценни в арсенала на Кремъл, счита WSJ.
 ISW: Путин желае договаряния, само че Западът упорства за евакуиране на съветските сили от Украйна
ISW: Путин желае договаряния, само че Западът упорства за евакуиране на съветските сили от Украйна

Ключови седмици за спора

Телевизионните канали на Ковалчук (включително Първи канал) показват спокойна картина на мобилизацията, а също по този начин описват за " мръсната бомба " в Украйна и предсказват краха на Съединени американски щати. С помощта на Ковалчук Путин укрепва контрола си върху интернет посредством обществената мрежа ВКонтакте.

Ковалчук е стимулиран повече от патриотичната си идеология, в сравнение с от атрибутите на благосъстоянието, както споделят хората, които го познават. Той има огромно въздействие върху политиката и чиновниците на Кремъл, а също по този начин оказва помощ за притежаването на акции за фамилията и приятелите на президента .

Когато през март 2020 година избухна пандемията от ковид, Ковалчук беше подготвен да остане под карантина, с цел да се срещне с Путин. Според двама от събеседниците на вестника Путин и Ковалчук от време на време прекарвали часове в разискване на възходящия спор със Запада и съветската история.
 Newsweek: Путин въпреки всичко е обсъждал нуклеарен удар по Украйна
Newsweek: Путин въпреки всичко е обсъждал нуклеарен удар по Украйна

Писма разкриват проектите на Кремъл

Западът е слаб и е време да се показва военната мощност на Русия, като се нахлуе в Украйна - споделя някогашният офицер от съветското разузнаване Тимченко пред източник на американско издание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР