Един от най-влиятелните олигарси в Украйна беше арестуван. Преди войната

...
Един от най-влиятелните олигарси в Украйна беше арестуван. Преди войната
Коментари Харесай

Арестуваха един от най-влиятелните олигарси в Украйна

Един от най-влиятелните олигарси в Украйна беше задържан. Преди войната Игор Коломойски беше считан за наставник на президента Володимир Зеленски. Сега милиардерът е в ареста по съмнение в машинация и пране на пари.

 

Това не са първите обвинявания против Коломойски. През 2021 година Съединените щати го включиха в лист със глобени лица и го дефинираха като " тежко подкупен ". Коломойски е един от водачите и огромен донор на еврейската общественост в Украйна. Неговите медии направиха Зеленски звезда в страната. Преди президентските избори имаше доста разбори, че Володимир Зеленски действително е подставено лице на Коломойски.

" Демокрацията ни е безредна. Свободата ни е измежду най-пълните в Европа. Но сигурно няма да го има ситуацията " както нормално ", що се отнася до тези, които ограбиха Украйна и се сложиха над закона и разпоредбите. Благодаря на украинските служби за решимостта им да донесат правдивост по случаи, които ни спъват от десетилетия. Законът би трябвало да работи. В момента е по този начин и по този начин ще бъде ", съобщи президентът Володимир Зеленски.

 

Източник NOVA

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР