Един от най-влиятелните лидери на банди в Хаити Джими Шеризие

...
Един от най-влиятелните лидери на банди в Хаити Джими Шеризие
Коментари Харесай

Лидерът на бандите в Хаити призовава за въоръжено сваляне на премиера и правителството

Един от най-влиятелните водачи на банди в Хаити Джими Шеризие прикани за въоръженото събаряне на премиера на страната Ариел Хенри , оповестява " Ройтерс ". Той настоя хаитяните да се обединят против " неизбраното държавно управление ", което съгласно него няма легитимност.

Шеризие управлява огромна формация, която сега управлява огромни елементи от столицата на Хаити Порт о Пренс. Въоръжени нейни членове излязоха на проява във вторник, като блокираха пътища и биеха барабани. 

" Започваме борба за събаряне на държавното управление на Ариел Хенри по какъвто и да е метод ", разгласи водачът на бандата Шеризие. " Нашата борба ще бъде с оръжия. " Той добави, че " демонстрации във всички квартали на работническата класа " ще се организират всекидневно против държавното управление.
 Лидерът на тайфа в Хаити разгласи, че ще се бори срещу чуждестранните въоръжени сили в страната
Лидерът на тайфа в Хаити разгласи, че ще се бори срещу чуждестранните въоръжени сили в страната

Джими Шеризие прикани хаитяните да се изправят против държавното управление

Хаитянските групировки постоянно навлизат в престрелки с полицията и вземат участие в незаконни действия като изнудване и трафик на опиати. Влиянието им нараства през 2021 година.

Оттогава Ариел Хенри беше краткотрайно назначен за министър председател. Той даде обещание да организира избори, откакто сигурността в страната бъде възобновена, и прикани за

" Международната общественост не може да продължи дейностите си в Хаити ", сподели Шеризие и съобщи, че " в случай че интернационалната общественост няма нищо общо със гибелта (на Мойс), тя не би трябвало да поддържа Ариел Хенри. "
 Съединени американски щати желаят още наказания против бандите в Хаити
Съединени американски щати желаят още наказания против бандите в Хаити

Това се случва, до момента в който карибската страна се бори с холерата и сериозния дефицит на храна

Шеризие даде обещание още, че жителите, които са напуснали домовете си заради бандитско принуждение, скоро ще могат да се върнат и да живеят в мир. Според оценки на Организация на обединените нации повече от 19 000 души са били изселени от столицата през последните седмици заради въоръженото принуждение там .

Кения още прави оценка нуждата от разполагане на многонационални сили в Хаити с поддръжка от Организация на обединените нации, с цел да помогне на полицията на Хаити да се бори с бандите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР