Един от най-верните участници на Sofia Open – Адриан Манарино,

...
Един от най-верните участници на Sofia Open – Адриан Манарино,
Коментари Харесай

Адриан Манарино и абонаментът му за Sofia Open

Един от най-верните участници на Sofia Open – Адриан Манарино, се завръща в България за седмото си присъединяване в шампионата от ATP 250. Световният номер 25 пропусна единствено миналогодишната конкуренция, само че в този момент идва решен да затвърди положителната си форма през годината, доказателство за което са двата трофея.

По-рано този сезон опитният тенисист победи в Астана след триумф над Себастиан Корда, а през юли завоюва и конкуренцията на трева в Нюпорт. Големите триумфи за него пристигнаха едвам през юни 2019 г, когато левичарят постави завършек на едно дълго проклинание. След шест изгубени финала френският тенисист най-сетне завоюва купа на АТП. Паметният триумф пристигна на тревните кортове в Хертогенбош.

На твърди кортове може да се похвали с трофей от Уинстън-Сейлъм през 2022-а. Ахилесовата пета за Манарино са финалите, където той е претърпял цели 10 провали, последното от които в Майорка по-рано през годината.

Манарино стартира да играе тенис на петгодишна възраст. Споделя, че няма обичана настилка. Обича нападателния тенис и по тази причина обичаната му част от играта са волетата и излизанията наоколо до мрежата. Като множеството французи обича най-вече да играе на домашни шампионати. Яростен последовател е на футболния „ Пари Сен Жермен “ и при всяка комфортна опция е на „ Парк де Пренс “, с цел да ги поддържа. В годините, в които израства на корта симпатизира на стила на игра на Марсело Риос, който също като него е левичар.

В седмото си присъединяване на Sofia Open той ще опита да усъвършенства най-хубавото си достижение от 2020-а, когато отпадна на полуфинал от бъдещия първенец Яник Синер. В дебютното си присъединяване у нас също имаше малшанса да играе с последвалия победител в конкуренцията – Роберто Баутиста Агут.

Може би тази година в действителност ще бъде специфична за Манарино и прокобата с финалите дефинитивно да падне? Феновете на Sofia Open следва да схванат, а най-нетърпеливите към този момент закупиха своя билет за конкуренцията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР