Един от най-великите, красиви, нежни и мечтателни романи в историята

...
Един от най-великите, красиви, нежни и мечтателни романи в историята
Коментари Харесай

Младежкият театър поднася Вино от глухарчета“

Един от най-великите, красиви, нежни и мечтателни романи в историята – „ Вино от глухарчета “ оживя за първи път на театралната сцена в България в Младежки спектакъл „ Николай Бинев “. Авторът на романа Рей Бредбъри е един от международно приетите писатели, чието перо е внимателно и в същото време със способността да те накара да се рееш свободно из вълните на фантазиите и фантазиите. 

Честта и удоволствието да доближаваме до превъзходните и изпълнени с хубост думи на Рей Бредбъри изискуем на преводача Жени Божилова.  

Режисьор на спектакъла и създател на драматизацията е Катя Петрова – една от водещите фигури в българския спектакъл. Под нейната постановка са се родили безчет вълшебни спектакли за деца и възрастни, представяни в страни по целия свят.



„ Вино от глухарчета “ е театър, изпълнен с доста любов, отдаденост, ентусиазъм и обич, тъй като „ любовта – това е да искаш да преживееш с някого всички годишни времена ", споделя Катя Петрова.

Запознайте се с Дъг – 12-годишният собственик на най-хубавите гуменки, и се насладете на едно премеждие назад към детството. Към хубавите и безпределно дълги лета, в които светулките са повече от звездите на небето, а вълнуващите мигове не могат да бъдат записвани в дневник, тъй като прелитат към нас един след различен.



Лятото на 1928 година – най-подходящото време да бъдеш момче с нови гуменки! Магичен миг, в който времето като че ли е спряло, а в близост цъфтят глухарчета, зреят ябълки, а ливадите са окосени. Лято, изпълнено с превъзходни истории, мемоари и завършения. Безгрижни дни на одрани колене, миризма на прясно окосена трева, нови меки кецове, машини на времето и на щастието.



Дъглас Сполдинг ще открие, че лятото може да бъде доста повече от минало, настояще и бъдеще, смесени в едно незабравимо, изгубващо се в маранята „ в този момент “.

Всяко лято времето стопира и ни дава късмет да мечтаем. Това лято обаче може би ще бъде друго – може да бъде най-хубав другар, който се отдалечава, човешка машина на времето, която може да ни придвижи назад в годините на Американската революция и нейната свирепост. Лято на научени уроци, допрени фантазии и взор към звездите под звуците на летните нощни горещини и песните на цикадите и щурците в полето…



Премиерните спектакли на " Вино от глухарчета " бяха на 22 и 25 ноември, като макар студа и зимните виелици публиката се потопи в магията на лятото, вълшебството на горещите летни вечери и се понесе над града, полетяла на раменете на топлия, гальовен, само че и носещ първите есенни обятия, летен вятър.



Сценографията и костюмита за спектакъла са основани от Петя Караджова и Юлияна Войкова - Найман. Композитор е Христо Йоцов, мултимедията е дело на Сотир Гелев, хореографията на Анна Пампулова, по въздушната акробатика работи Емил Видев.

Във " Вино от глухарчета " вземат участие Александър Йорданов, Ангелина Славова, Анна-Валерия Гостанян, Боян Арсов, Венцеслав Димитров, Димитър Иванов-Мич, Йордан Тинков, Кристина Янева, Ралица Туджаро, Светослав Добрев, София Трейман.

През декември феновете може да гледат „ Вино от глухарчета “ на 10-и и 29-и от 19:00 часа на Голяма сцена в Младежки спектакъл „ Николай Бинев “.

Фотограф: Иван Дончев
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР