Един от най-великите играчи в историята на тениса - Роджър

...
Един от най-великите играчи в историята на тениса - Роджър
Коментари Харесай

Великият Федерер приключи с тениса със зрелищен мач рамо до рамо с Надал

Един от най-великите играчи в историята на тениса - Роджър Федерер, изигра последния дуел в кариерата си! 41-годишният швейцарец реши това да бъде мач на двойки един до друг с огромния му противник през годините Рафаел Надал, като двамата представляваха тима на Европа. Те се изправиха против Джак Сок и Франсис Тиафо в дуела от шампионата " Лейвър Къп " в Лондон. А препълнената зала " О2 " стана очевидец на същински театър, който тези четирима тенисисти сервираха. За страдание Маестрото не съумя да приключи кариерата си с победа и мачът бе извоюван от тима на Света след 4:6, 7:6(2), 11:9 в негова изгода.

След края на срещата Федерер не сдържа сълзите си пред микрофона на Джим Къриър, предава sportal.bg.

" Беше необикновен ден. Казах на момчетата, че съм благополучен, не съм печален. Страхотно е, че съм тук. Насладих се на всичко, което ми бе за последно. Заради наличието на другите играчи, фамилията ми, почитателите, не почувствах толкоз огромен стрес. Радвам се, че стигнах дотук. Мачът беше страховит. Самият аз изпълних своите упования. Да играеш с Рафа в един тим и да бъдеш обкръжен от толкоз положителни тенисисти и другари е прелестно ", съобщи Федерер.

" Не желаех да се усещам уединен в последния ми мач. Тенисът може да бъде много уединен спорт от време на време. Затова в този момент желаех да бъда част от тим, тъй като надълбоко в сърцето си аз съм екипен състезател. Винаги съм обичал да съм част от сходно нещо. Благодаря за всичко, което направихте през годините - Анди, Томас, Новак, Матео, Кам, Стефанос, Рафа и всички останали. Беше наслаждение да играя на всички " Лейвър къп " през годините. Точно на такова изпращане се надявах, тъй че ви благодаря! ", показа още Роджър.

" Никога не съм очаквал да стана спортна икона. Просто се радвах да играя тенис. Но се получи необикновено странствуване и бих го направил още веднъж. Беше неповторимо, доста се забавлявах, благодаря на всички! Толкова доста хора ме поддържат, както и вие довечера, това значи всичко за мен ", сподели още швейцарецът.

Когато бе запитан за фамилията, той призна, че едвам намира сили да приказва и сълзите потекоха с цялостна мощ.

" Много се забавлявах в последните 13 години. Всички са тук, момчетата, девойките, брачната половинка ми, която толкоз ме поддържа. Тя можеше да ме спре доста от дълго време, само че продължи да бъде зад мен и ми разреши да продължа да играя, по тази причина ѝ благодаря! Благодаря и на моите родители, които са невероятни. Има толкоз доста хора, на които да благодаря. Това е фантастична вечер. Това бе необикновено странствуване! ", приключи Маестрото.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР