Един от най-великите български футболисти Красимир Балъков говори пред Sportal.bg

...
Един от най-великите български футболисти Красимир Балъков говори пред Sportal.bg
Коментари Харесай

Краси Балъков: Очаквам скоро да има футбол!

Един от най-великите български футболисти Красимир Балъков приказва пред Sportal.bg за обстановката в Германия и вероятностите пред най-популярния спорт. Легендарният плеймейкър е оптимист, че полека-лека футболният свят ще се завърне към живот. Ето какво сподели някогашният народен селекционер пред нашата медия:

" На шести май Ангела Меркел ще разгласи каква е обстановката и какви са проектите за спорта в Германия. Мисля, че футбол скоро ще има. Германският футболен съюз е показал идея, която може да стартира да действа от девети май. Остава да се види какво ще бъде решението на държавното управление, аз съм оптимист. В Германия нещата се подобрявят, само че би трябвало да се изчака тази седмица, тъй като тя ще бъде показателна за първото разпределяне на ограниченията, което направиха.

И тук се чува, че нещата в някои футболни клубове не са добре, само че пък в Германия парите от телевизионни права са големи. Очаквам малките екрани да подкрепят всички клубове по допустимо най-хубавия метод. По-голямата част от клубните бюджети е вързана с телевизионните права. Споменават се седем-осем клуба с огромни проблеми, само че за банкрут не се приказва. Футболът е огромен бизнес, огромен артикул в Германия, страната няма да допусне той да се срине.

Как съм аз ли? Здрав съм, заставам си у дома, тичам, упражнявам, очаквам да се възобнови спортът, с цел да виждам мачове по малкия екран. Когато стане това, ще има и голф. Тогава към този момент ще стане още по-разнообразно - ще можем да играем голф, тенис и да се завърнем към обществения живот. Наскоро гледах мачовете с Мексико и Германия от САЩ'94. Определено бяхме класен тим, един от водещите в света. Футболът ни беше динамичен, бърз и най-важното - рационален.

Дали бих се върнал да работя в България? Нека да се стабилизират нещата първо. Винаги съм казвал, че мога да се върна, само че би трябвало да има смисъл в работата, да е план с ясна цел - дали ще е битка за оставане в групата, битка за класиране в Лига Европа или в Шампионската лига, няма значение. Не бих се върнал да закърпвам ситуацията. Всичко модерно в европейския футбол го виждам пред себе си и желая да го приложа в работата ми ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР