Един от най-върлите противници на идеята на общинското ръководство да

...
Един от най-върлите противници на идеята на общинското ръководство да
Коментари Харесай

Празното говорене свърши, лъжите лъсват! Един от най-върлите противници на кредита за парк Бачиново Н. Попова призна: Вече няма да има 100% финансиране по програми от Европа, общините сами ще трябва да се справят

Един от най-върлите съперници на концепцията на общинското управление да се вземе заем за изработването на грандиознияпроект за паркБачиново Наталия Попова, удостовери думите на кмета Илко Стоянов, че в новия програмен интервал общините няма да получават безплатно финансиране от Европа.

Попова, коятобе претендент за депутат от коалиция „ Демократична България – обединяване “ исъучредител на Политическа партия „ Зелено движение” в пост от вчеракоментира концепцията за резистентност на зелените площи в българските общиниипризнава, че общините са изправени пред тежката задача сами да търсят съфинансиране, в случай че желаят нещо да се случи ида се развиват.

"Такава е за жалост концепцията за резистентност на зелените площи в българските общини, която беше показана в Благоевград по време на презентация от ръководещия орган на новата оперативна стратегия "Региони в развиване ". При новия програмен интервал към този момент няма да има 100% грантове по оперативните стратегии и това е ясно на българските локални и районни управляващи, които ще търсят разнообразни източници за съфинансиране ", написа Попова.

Зелената активистка в действителност удостовери, това, коетоповтаряше месеци наред благоевградският кмет Илко Стоянов, защитавайки тезата, че всяко нещо става с пари, и че община Благоевград има привилегията да е намерила най-изгодния метод да направи нещо трайно и постоянно за бъдещите генерации, осигурявайки финансиране на огромен план за парк Бачиново и аквапарка, при по този начин тежките условия за общините.

Във времето, в което общинското управление правеше опити да убедижителите на града и техните избраници в Общински съвет, че е немислимо регионален град да няма плаж, да няма аква парк, да няма организиран зелен оазис, с всевъзможни екстри за отдих и забавление, едни емисари, царе на празното говорене, убеждавахахората, какъв брой " нездравословно " е вземането на заем за сходно нещо и заблуждавахабагоевградчани, че този план може да се осъществя с безплатни пари от Европа, заглушавайкис крясъците си думите на кмета, че това към този момент е невероятно. Пътят е различен и безплатно финансиране повече няма да има, твърдеше градоначалникът Илко Стоянов.

Дългото обсъжданена заема, инициирано от градоначалника, роди "експерти ", "познавачи "и умели манипулатори, които изкривихаистината по случая, опорочавайкиидеята, за да пречат на реализирането и. Това важи и за част от благоевградските, съветници откзали даподкрепятединствения вероятен метод за финансиране осъществяването на плана за превръщането на парк Бачиново в привлекателен център за жителите и гостите на регионалния град, с нов съвременен образ.

Заради отхвърли на ОБС да гласоподава контрактуваната опция за финансиране и осъществяване на грандиозния план, благоевградчани ще се радват на аквапарка и басейните в Симитли и други градове, а прелестните дадености на родния ни град, ще тънат в съсипия. Договореното от кмета финансиране ще пропадне и други общини ще се възползват отпарите. За последните няколко месецаПловдив, Стара Загора, Русе, Варна, с такова финансиране стартират осъществяване на огромни проекти-стадиони, паркове и други, водени от концепцията за развиване наградовете.

Сбърка ли Благоевград като пропусна опцията да се мери с развитите градове?! Изразиха ли националните избраници волята на гласоподавателите си, или шепа хора, водени от персонални, политически и бизнес ползи, дефинираха бъдещето на децата им?! Имат ли идеясъветниците и тези, които отхвърлихаидеята накмета, по какъв начин Благоевград ще излезе от застоя, за който всички приказват?!

Досега не се чу нищо градивно от тях , само че пък се наслушахме на отзиви всякакви, по какъв начин едно нещо, което различен е измислил, не може да се случи. Типично по нашенски. Идокато мъдрите се намъдруват и Благоевград тъпче на едно място, в Симитли откриват минералния освежен и осъвременен плаж иаква парки чакат благоевградчани и децата им, като част от многочислените им клиенти.

П. Костадинов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР