Един от най-върлите критици на политиката на руския президент Владимир

...
Един от най-върлите критици на политиката на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Добре дошли в Московската империя на руския писател Дмитрий Глуховски!

Един от най-върлите критици на политиката на съветския президент Владимир Путин – писателят Дмитрий Глуховски – се завръща към постапокалиптичните визии на бестселъровата трилогия „ Метро “.

„ Граничен пост “ се появи през май месец под формата на аудиосериал в платформата „ Storytel”, а този декември оживява и особено книжно издание с илюстрациите на няколко млади съветски художници.

Създателят на въодушевилата едноименните компютърни игри поредност „ Метро “, „ Бъдеще “, „ Здрач “ и „ Текст “ рисува портрета на един стряскащо реален и отблъскващ свят, в който въображение и действителност се преплитат.



В тази напрегната и мрачна алегория Русия е погубена след къса и гневна революция. Някогашната велика мощ се е разпаднала на части. Част от малцината оживели живеят в мизерия в носещата гръмкото име Московска империя – жалка отпломка от тогавашната страна. Нейните граници се простират до единствния оживял мост на река Волга. Над нея се вие отровна зелена мъгла, а по моста години наред не е минавал никой. Досега.

На последния „ Граничен пост “ на цивилизацията следва да се случи нещо немислимо и единствено от нищо неподозиращите негови жители зависи бъдещето на човечеството.
Кое е по-силно – гладът или обичта към родината? Дали измежду отчаянието, ревността, гнева и жаждата за отплата може да разцъфне вярата? И дали в последна сметка страната може да се отбрани от личните си жители?

„ Граничен пост “ е вълнуващ и под напрежение апел към света. Да не разрушава мостовете. Защото от другата страна може да вирее вярата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР