Един от най-важните обекти от инвестиционната програма на общината за

...
Един от най-важните обекти от инвестиционната програма на общината за
Коментари Харесай

Стартира проект на Община Елена за енергийна ефективност на най-голямото школо

Един от най-важните обекти от капиталовата стратегия на общината за 2018 година е цялостната реорганизация на учебния комплекс в Елена. В началото на месец декември предходната година Община Елена подписа контракт с Държавен фонд „ Земеделие “ за разпределяне на безплатна финансова помощ от 1 912 132 лева, без включен Данък добавена стойност. Проектът на общината „ Реконструкция на постройките на СУ „ Иван Момчилов “ гр. Елена с внедряване на ограничения за енергийна успеваемост “ е по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година

Училищните здания са монолитни, строени са в интервала от 1964 година до 1996 година, без да е осъществяван главен ремонт по тях. Енергийната им реорганизация включва външно саниране с цветна силикатна мазилка, топлинна изолираност на покрива и подовите плочи на отопляемите пространства. Изцяло ще бъде сменена дървената и металната дограма с PVC дограма. Дейностите по плана включват още ремонт и нова отоплителна апаратура с сменени котли на дървесен чип и пелети, отделяне на хранилища за гориво и за отклоняване на изгоряла маса. Осветлението в учебното заведение също ще бъде сменено.

Целта на инвестицията е да се понижат разноските на електрическа и топлинна сила, да се подобрят експлоатационните характерности на постройките и изискванията на образователния развой в сходство със актуалните условия. Срокът за реализация на плана е 36 месеца от датата на сключване на контракта за даване на финансова помощ, като община Елена е задължена да стартира действителното осъществяване в период не по-дълъг от шест месеца от приемане на последното по време решение на Държавен фонд „ Земеделие “ за координиране на последната предоставена социална поръчка за осъществяването на активност по плана. Общината към този момент е внесла за утвърждение от Държавен фонд „ Земеделие “ описателните документи за публичните поръчки, които ще бъдат възлагани, изтънчено е първо предплатено заплащане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР