Един от най-успешните украински футболисти в историята Андрей Шевченко е

...
Един от най-успешните украински футболисти в историята Андрей Шевченко е
Коментари Харесай

Само Шевченко кандидат за поста президент на Украинската футболна асоциация

Един от най-успешните украински футболисти в историята Андрей Шевченко е на път да стане президент на Футболната асоциация на страната (УАФ), защото се оказва единствен претендент на идния конгрес, заяви организация УНИАН, цитирайки пресслужбата.

Заседанието на Работната група по инспекция на претендентите за поста президент на УАФ се състоя тази заран. Всички членове на УАФ към този момент показаха поддръжката си за Шевченко – някои документално, някои в устни изказвания. Въпросната проверяваща група излезе със мнение, че кандидатурата на някогашния нападател на Динамо (Киев), Милан (Италия) и британския Челси се дава отговор на условията за пoста, открити в нормативните докyменти. Също по този начин от самия претендент е получено документално единодушие да бъде препоръчан за гласоподаване.

Извънредният избирателен конгрес на УАФ ще се състои на 25-и януари идната година. Това се наложи след отстраняването на досегашния началник Андрей Павелко, обвинен в източване на средства на федерацията.

47-годишният Шевченко беше народен треньор на Украйна от 2016-а година до август 2021-а. Под негово управление украинците не съумяха да се преборят за място на Световното състезание през 2018-а година, само че се класираха за Евро 2020, където доближиха до четвъртфинал. През ноември 2021-а година носителят на Златната топка беше назначен отпред на Дженоа в Серия А, само че единствено след два месеца беше уволнен.

С най-високата самостоятелна премия, която получи през 2004-а година, той е един от тримата носители на наградата на списание Франс Футбол от тази страна. Другите двама са Олег Блохин и Игор Беланов. С тима на Милан е победител в Шампионската лига през сезон 2002/03, а същата година подвига и Суперкупата на Европа. За националния тим на Украйна има 111 мача и 48 гола.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР