Един от най-успешните германски футболисти Тони Кроос обяви, че слага

...
Един от най-успешните германски футболисти Тони Кроос обяви, че слага
Коментари Харесай

Шампионът си отива: Тони Кроос слага край на звездната си кариера

Един от най-успешните немски футболисти Тони Кроос разгласи, че поставя завършек на спортната си кариера след Евро 2024.

Първенството през юни-юли 2024 година ще бъде последният шампионат, в който Кроос ще играе. Това беше и повода за решението му да се върне за последно в немския народен тим по футбол макар по-ранното си предпочитание да се отдръпна от " Маншафт " -а.

34-годишният полузащитник, който играе към този момент 10 години за " Реал Мадрид ", няма да продължи и контракта си с испанския първенец след края на сезона.

" Както постоянно съм казвал: Реал Мадрид е и ще остане моят финален клуб. Щастлив съм и съм горделив, че открих вярното време за решението ми и че мога да направя този избор самичък. Оттук нататък за мен има единствено една мисъл: всички дружно за купа номер 15 ", написа той, като прави отпратка към финала на Шампионската лига.

За Тони Кроос към този момент няма непостижими неща във футбола.



Германският национал завоюва Световното състезание в най-славния екип през 2014 година Вече е вдигал купата на Шампионската лига като състезател на Реал Мадрид.

Три пъти е печелил Бундеслигата и купата на Германското състезание, както и Суперкупата на УЕФА и Световно клубно състезание на ФИФА, до момента в който играеше за Байерн Мюнхен.

Тони Кроос е едно от изключенията в немския футбол. Други звезди от неговото потомство като Мануел Нойер, Филип Лам и Томас Мюлер избраха да останат в Бундеслигата даже във върха на кариерата си, вместо да се състезават в огромни тимове от други шампионати в Европа.

Кроос, за разлика от тях, реши да одобри предлагането на Реал след международната купа и с помощта на този избор си сътвори известност на състезател от международна класа. В Мадрид той е един от най-важните играчи в клуба в продължение на десетилетие.

В прощалното си обръщение той не загатва нито един различен тим с изключение на " белия балет ".

Причината може да се дължи на разочарованието, с което Кроос си потегля от Бундеслигата. Като състезател от школата на Байерн Мюнхен той се счита за подценяван в йерархията на клуба и е получавал по-ниско заплащане спрямо привлечените извън звезди.



Той не крие и огорчението си от медийните мнения по адрес на представянето на националния тим след поредицата слаби участия на огромни шампионати - изключително шокиращото отпадане от Световното в Русия през 2018.

Тогава той намерено се възмущава от специалистите, които съгласно него стартират да подлагат на критика отбора единствено поради удоволствието от хейта.

Дотук Кроос е изиграл 108 мача с фланелката на националния тим, като няколко пъти е носил и капитанската лента. През 2021 година след разочароващото показване на отбора на европейското състезание Кроос реши да се отдръпна, само че селекционерът Юлиан Нагелсман го убеди да се върне за Евро 2024.

" Можеш да му подадеш топката когато и да е и той ще откри метод да я отиграе, даже да е под напън. Той има страхотна визия и чувство за мястото си на терена ", споделя Нагелсман.

Точността на подаванията и спокойствието му оказват помощ да управлява темпото на играта и да открива благоприятни условия за голови положения на съотборниците си.

Последното огромно тестване за него е на 1 юни на " Уембли ". Това е финалният мач на Шампионската лига, в който Реал Мадрид ще се изправи против Борусия Дортмунд. Както и на терена - Тони Кроос е на вярното място, в вярното време даже когато се сбогува с футбола.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР