Един от най-универсалните проблеми в работата са лошите шефове. Част

...
Един от най-универсалните проблеми в работата са лошите шефове. Част
Коментари Харесай

Защо много мениджъри не знаят как да ръководят

Един от най-универсалните проблеми в работата са неприятните шефове. Част от повода толкоз доста хора да се снабдят с ужасяващ управител е, че като общество ние свързваме личностни характерности като харизма с притежанието на положителни лидерски умения. В доста случаи обаче това е знак, че си имаме работа с.

Но характерът не е единствената причина толкоз доста хора да не харесват шефовете си. Често хората се оказват на управнически позиции, тъй като са били положителни в работата си, само че по-късно получават малко или никакви насоки по какъв начин да управляват другите. Техните мениджъри също по този начин постоянно в никакъв случай не са получавали образование за ръководство и в доста случаи си измислят какво да вършат в придвижване.

Ако имате шанс, ще попаднете в екипа на прочувствено образован управител, който поставя старания, с цел да разбере по какъв начин да работи дейно с хората, които управлява. По-често обаче хората в се озовават в среда, в която не получават нужните насоки и са разочаровани от началник, който не знае какво прави. Това постоянно води до съществено текучество, като към 50% от хората, които напущат работа, споделят, че са взели това решение поради неприятен началник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР